Societat

Uns dos centenars de persones contra el Manhattan de Paterna

El diputat Juan Ponce, qualifica de 'pervers' el decret que permet botar-se la participació ciutadana per a aconseguir la requalificació dels terrenys rústics de la Lloma

Al voltant d'unes 200 persones ahir pel matí a la convocatòria de Compromís per Paterna per a la marxa crítica 'Salvem la Lloma' en el barri de Lloma Llarga.

La participació denota que la ciutadania està molt preocupada pel futur negre que planteja aquest projecte urbanístic i demostra que això no és només una lluita de Compromís, sinó que les persones que viuen a Paterna i acudiren ahir a la marxa reivindicativa, també dubten i rebutgen el Manhattan i el Paternavegas, que acabaran amb l'única zona rústica existent al municipi, i que és la més propera a València.

La marxa va començar des del centre social de Lloma Llarga i va comptar ahir, amb la presència del diputat de Compromís en les Corts, Juan Ponce, qui ha destacat que el decret de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Consell “és pervers perquè es bota la participació ciutadana per a aconseguir la requalificació, convertint-se en una aberració política on les negociacions són entre el constructor i la Generalitat. I no oblidem les conseqüències mediambientals. Si Paterna va patir greus inundacions en setembre passat, quan desaparega aquesta zona verda es perdrà l'efecte d'absorció de l'aigua d'aquest terreny, amb resultats que poden ser perjudicials per al municipi”.

Col·lectius com Paterna Respira, gent aficionada a l'excursionisme i a la bicicleta de muntanya, a més d'algun membre de grups animalistes, també van assistir a la marxa crítica 'Salvem la Lloma' d'ahir al matí.

Pilotada urbanística

Ripoll ha subratllat que “la requalificació dels quasi dos milions de metres quadrats que ha d'ocupar tota la pilotada urbanística del PP ja tira endavant. Afegint a aquesta barbaritat que el casino i els hotels temàtics que hem denunciat, així com els edificis de més de 10 altures que també hi estaran, estaven amagats dins del projecte, sense haver fet cap anunci al respecte. I tampoc ens oblidem dels suposats llocs de treball que són la cortina de fum per a vendre-ho: no està clar com es van crear, quins treballs seran, per a qui. En Compromís volem ocupació, que es creen llocs de treball, però no a qualsevol preu”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.