Societat

maresme

Mataró reunirà més de 300 animals en la cloenda nacional dels Tres Tombs

La capital del Maresme serà l'escenari de la trobada tradicional el proper 5 de maig

Més de seixanta poblacions han confirmat l'assistència a una cercavila que farà un recorregut més ampli

Mataró escalfa motors per a la trobada nacional dels Tres Tombs que se celebrarà a la capital del Maresme el proper diumenge dia 5 de maig. Els organitzadors han confirmat ja la presència de 66 poblacions d'arreu de la geografia catalana, 120 carruatges i més de 300 animals en una jornada concebuda per revifar la tradició en un municipi on la festa ha perillat fins fa ben poc. Prèviament a la celebració, Mataró ha preparat un grapat d'actes que completen una capitalitat organitzada conjuntament per l'Ajuntament, la Germandat Antiga de Sant Antoni de Mataró i la Federació Catalana dels Tres Tombs. El regidor de Cultura, Joaquim Fernández (CiU) ha destacat aquest matí que el recorregut que farà el seguici és el mateix que el de la cavalcada de Reis. “La gent el coneix prou, és més llarg de l'habitual i per això se'n faran dues de voltes i no pas tres com marca la tradició”, apunta. En aquest sentit, el vocal de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Artur Garro, explica que el nucli central de la festa serà al Parc Central on es trobaran els participants i hi duran a terme els àpats de germanor. La benedicció dels animals es farà a la plaça Santa Anna i a la Riera, a l'alçada de l'Ajuntament, hi haurà la tribuna de les autoritats i allà es posarà la llaçada a la bandera de les diferents poblacions que prenen part en la celebració. “En el recorregut s'hi podran veure els carros guarnits amb estris d'oficis antics que ja han desaparegut, però que permeten mantenir viva la flama de la nostra història”, assenyala el representant de la federació. Mataró passarà el testimoni de capital dels Tres Tombs a Barcelona.

LA XIFRA

2
voltes
o tombs i no tres es faran en el llarg recorregut de la Trobada Nacional dels Tres Tombs a Mataró

Uns goigs d'agraïment a tots els animals

Com a record de la participació a la Trobada Nacional dels Tres Tombs Mataró repartirà entre els presents els goigs creats per Albert Pera i musicats per Genís Mayola. L'artista mataroní Parés ha rebut l'encàrrec d'il·lustrar-ne la lletra i aquest matí destacava que l'objectiu principal de l'obra era “deixar constància de l'agraïment a uns animals que ens han ajudat, ens han donat de menjar i ens han fet companyia sempre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.