Societat

SOCIETAT

El centre caní de Sords, obligat a tancar

L'Ajuntament de Cornellà del Terri li ha retirat el permís d'activitats

L'Ajuntament de Cornellà del Terri va revocar la setmana passada, amb un decret d'alcaldia, la llicència d'activitats del centre caní de Sords, un establiment dedicat a la compra de cadells de gos a l'estranger i la seva venda a Catalunya i l'Estat espanyol. A l'establiment li havien obert un expedient, i el centre havia estat denunciat també per l'incompliment de la llei de protecció dels animals. Com que no disposa de la llicència municipal, el negoci hauria de tancar de manera immediata. Ahir a la tarda, però, a les instal·lacions hi havia l'activitat habitual. Els seus propietaris han declinat fer declaracions.

La decisió de l'Ajuntament té lloc després que la Generalitat retirés a aquest establiment la llicència de nucli zoològic perquè s'incomplien diverses normatives, i que es resolgués en contra dels propietaris el recurs que aquests havien presentat. El detonant del cas van ser les queixes d'alguns clients, que asseguraven que els havien venut gossos en condicions precàries de salut. El febrer, un grup d'afectats es va manifestar davant del centre caní per denunciar els suposats fets.

Una llista llarga de suposades irregularitats

L'Ajuntament de Cornellà del Terri va oferir ahir un llistat amb les presumptes infraccions detectades al centre caní de Sords. Hi figuren, entre altres, la presència d'un nombre d'animals superior al permès; no haver presentat el llibre de registre de l'entrada i la sortida dels cadells , ni el certificat sanitari d'importació, ni la factura de venda dels animals, ni l'acreditació de la formació de curs de cuidador dels empleats; no haver justificat adequadament la gestió de les aigües residuals, i les queixes de persones afectades per la compra d'un gos que té malalties greus i que en molts casos acaba morint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.