Societat

La vida social

Fer inventari de piscines naturals

Un veí de Sant Feliu de Pallerols fotografia les gorgues de la Garrotxa

El va motivar la manca de pluja de l'any 2008

L'any 2008 al país hi va haver una sequera generalitzada amb grans polèmiques incloses, com el debat del transvasament del riu Ebre. Aquesta situació va dur al veí de Sant Feliu de Pallerols, Ramon Roura, a fotografiar i inventariar les gorgues de la comarca de la Garrotxa. “És un patrimoni que, aleshores, vaig témer que es perdés”, ha indicat. Per això, va començar un periple que encara ara no ha acabat. Aquesta activitat, a part de documentar aquests espais d'aigua garrotxins, li permet satisfer dues passions, la de caminar i la de fer fotografia. Si més no, ara, amb el patrimoni hídric salvat, manté que el recorregut per aquestes gorgues és una manera diferent de recórrer la comarca.

El resultat és l'inventari d'una seixantena de gorgues de les conques del Fluvià, del Brugent i dels seus afluents com per exemple el Llierca. Paral·lelament, ha creat el bloc gorguesgarrotxa.blogspot.com, on es poden consultar els resultats de la seva cerca. Les fotos són molt espectaculars. Algunes ajuden a descobrir un paisatge de luxe com les de la riera de Salarsa, el salt de la Capa de Sant Aniol d'Aguja o les de pujant al salt del Sallent de Sant Privat d'en Bas.

N'hi ha que documenten el passat industrial de la Garrotxa, com la del Molí Fondo de Sant Joan les Fonts i, per citar només un altre exemple, hi ha vistes artístiques com una de molt espectacular del pont del Borró al Llierca, entre Argelaguer i Besalú, que també és un document històric ja que queda a la carretera substituïda per l'autovia actual.

El 2008 va ser un any de sequera. Al final, però, hi va haver pluges. Ramon Roura, però, va continuar fotografiant gorgues. Encara no ha parat. Els garrotxins i tots els qui descobreixen el paisatge privilegiat de la comarca ho agrairan.

Ara en tenen un tastet a la sala d'exposicions dels Catòlics d'Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.