Societat

Urbanisme

Una plaça morta a l'espera del metro

Veïns de Can Baró exigeixen la recuperació de la plaça Sanllehy, afectada per l'L9

Volen que es tanqui el pou, on s'acumula aigua

Al barri de Can Baró, al districte barceloní d'Horta-Guinardó, hi ha una plaça totalment tapiada amb un gran pou central on es comença a acumular aigua. És la plaça Sanllehy. Fa nou anys van començar les obres de la que havia de ser una de les parades de la línia 9 del metro. Les obres fa dos anys que estan aturades per problemes de finançament i la plaça s'ha convertit en un espai mort. Els veïns s'han adreçat a l'Ajuntament i la Generalitat per exigir una solució, però de moment només tenen promeses. Cansats d'esperar, han decidit passar a l'acció i des de fa quatre dissabtes unes 300 persones es manifesten davant de la plaça, armats amb pancartes, xiulets i tambors. Ahir van tornar a la càrrega, van tallar l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i, durant una hora, van crear un important caos circulatori que va afectar un bon nombre de carrers.

“Volem la plaça”, era la consigna unànime dels manifestants. I és que els veïns no reclamen res més. Volen que s'acabin les obres de l'L9 i, si això de moment no és possible, que es doni una solució provisional. “El desembre del 2011, ens van dir que es tapiaria el pou i es rehabilitaria l'espai per a ús públic, només exigim que es compleixi el compromís”, resumia el portaveu de la comissió d'afectats i president de Sanllehy Comerç, Jesús Sobrino. El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ja ha reconegut que no veu viable invertir 1,7 milions en una rehabilitació provisional. Tot i així, fonts del departament han assegurat que s'està negociant amb l'Ajuntament de Barcelona per poder oferir una solució aquest any. “Només acceptarem una solució que impliqui la recuperació de l'espai”, comentava ahir Sobrino després de recordar que “en altres zones de la ciutat, com és el cas de la plaça Joaquim Folgueras, s'ha ofert una solució que ha costat més o menys el que diuen que no es poden gastar aquí”.

Els veïns, que també han escrit una carta a l'alcalde, Xavier Trias, han anunciat que no deixaran de manifestar-se cada dissabte fins
obtenir un compromís ferm de
les administracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.