Societat

Tribunals

La fiscalia vol tancar el frau de l'IVA dels menjadors

El fiscal de delictes econòmics ha demanat que s'arxivi la causa oberta contra la Fundació Catalana de l'Esplai (FCE) per un presumpte frau en l'IVA del servei de menjador que dóna en diverses escoles. El frau el va denunciar una entitat privada del Baix Llobregat que considera que la FCE, en eximir-se de l'IVA perquè està emparada sota la forma jurídica de fundació o associació i, per tant, sense ànim de lucre, li fa competència deslleial.

La fiscalia, però, ha remès el presumpte frau a l'Agència Tributària perquè reclami, si s'escau, a la Fundació Catalana de l'Esplai els 2,4 milions que suposadament va deixar d'ingressar a l'erari en concepte de l'IVA corresponent als anys 2006, 2007 i 2008. Les pericials aportades en la causa sostenen que la fundació hauria d'haver tributat l'IVA dels serveis prestats, però reconeixen que l'entitat havia obtingut l'autorització administrativa de l'Agència Tributària per acollir-se a les exempcions fiscals previstes, condició que no està emparada ara mateix.

El ministeri públic demana al jutjat que arxivi la causa, ja que considera que en els fets no concorre un dol o “voluntat inequívoca” de defraudar l'erari per part de la Fundació Catalana de l'Esplai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.