Societat

serveis

La Fundació Tutelar té cura de 559 persones

L'entitat, que ahir va fer deu anys, s'ha convertit en un referent en l'àmbit de Catalunya

La Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, que ahir va fer deu anys, ha aconseguit consolidar-se com la primera entitat d'aquestes característiques de Catalunya. Al llarg d'aquests deu anys ha assumit, per ordre judicial, la protecció de 840 persones i actualment es fa càrrec de 559.

La Fundació Tutelar, que té com a gerent i líder l'advocat Josep Maria Solé, es dedica a la protecció legal i l'atenció de les persones greument afectades per malalties mentals i pels efectes de malalties relacionades amb l'envelliment, i també té cura de persones amb discapacitat intel·lectual. Així, un 30% de les persones ateses (162 casos) tenen un trastorn mental sever, un 23% (131) tenen algun tipus de trastorn de conducta, un altre 23% (131) tenen un retard mental, un 16% (90 persones) tenen una demència i el 8% restant (46) correspon a persones amb un diagnòstic de difícil classificació.

L'entitat, amb seu a Girona, atén persones de totes les comarques gironines i d'altres comarques, com ara el Maresme, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat. En aquests moments els càrrecs tutelars comporten el control de 1.021 comptes bancaris titularitat de les persones protegides, que inclouen comptes i dipòsits de tota mena, comptes de valors, fons d'inversió i de pensions. El valor nominal d'aquests comptes ascendeix a 10.797.480,15 euros.

L'any 2012 l'àrea social va dur a terme 11.976 accions de seguiment i acompanyament personal o social de les persones que estaven sota la seva tutela. I es van atendre 51 incidències fora de l'horari de treball ordinari. I durant els seus deu anys d'existència ha assessorat centenars de famílies. L'entitat disposa d'una plantilla de 40 treballadors i té un pressupost d'1.595.818,40 euros.

LES XIFRES

840
persones
han estat tutelades per l'entitat al llarg dels seus deu anys d'existència. La major part, de la demarcació.
512
sessions
d'assessorament a les famílies dels tutelats es van fer des del 2010 fins l'any passat.
23.790
apunts comptables
ha registrat l'àrea econòmica, que corresponen al primer trimestre d'aquest any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.