Societat

cerdanyola del vallès

Bellaterra promou el cotxe elèctric

La tercera sessió del cicle L'autosuficiència, un valor a l'alça que organitza l'EMD de Bellaterra va promoure dissabte passat l'ús del cotxe elèctric en la mobilitat de les famílies. Segons el president de l'Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric (Volt Tour), Patrick Renau, “la compra d'un cotxe elèctric és el primer pas per obrir definitivament les portes a l'autosuficiència energètica”. Renau va assegurar que “necessitem més eficiència en la nostra mobilitat”, i va posar de manifest que l'eficiència d'un cotxe tèrmic que utilitza combustibles fòssils és del 9%, mentre que la d'un cotxe elèctric és del 70%. El president de Volt Tour considera que l'autosuficiència energètica plena s'assoleix instal·lant plaques solars fotovoltaiques a l'habitatge.

El president de l'EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va dir que “fa trenta anys els arguments del cotxe elèctric eren ecològics, però actualment són econòmics”. Andreu és de l'opinió que “les famílies han d'adaptar les seves vides i els seus habitatges” a la situació provocada per la crisi i que “el cotxe elèctric ajuda a estalviar energia”.

La jornada va ser un èxit gràcies a la informació facilitada per les empreses que van participar a la sessió i pel viu debat que van generar els veïns al final de l'acte. A l'exterior del centre cívic es van poder conèixer de primera mà models de cotxe elèctric i fer-ne proves de conducció. La pròxima sessió de cicle serà al maig i parlarà de les potencialitats de les energies renovables instal·lades en habitatges unifamiliars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.