Societat

universitats

El pressupost a les universitats es reduirà entre un 2 i un 3 %

El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va anunciar ahir que la reducció pressupostària a les universitats seria d'entre el 2 i el 3% en cas que el govern espanyol flexibilitzés l'objectiu de dèficit de la Generalitat i aquest fos d'entre l'1,8 i el 2% del PIB, tal com ahir s'apuntava. Això, deixant al marge la retallada d'una paga extra que afecta tots els treballadors públics. En tot cas, Castellà va advertir que si l'objectiu de dèficit de la Generalitat no es redueix i es manté en el 0,7% del PIB, la reducció a les universitats hauria de ser del 17%, una situació “inassumible”, va assegurar. En canvi, Castellà va qualificar de “perfectament assumible” la reducció d'entre el 2 i el 3%, i va precisar que no hauria de ser absorbida en “termes estructurals”, sinó amb “ingressos extraordinaris”.

El secretari d'Universitats va descartar acomiadar professors investigadors, però sí que va admetre que hi haurà baixes de professors associats i interins a la Politècnica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.