Societat

educació

L'educació pública es mou contra les retallades

Desenes d'escoles i instituts fan tancades per denunciar la tisorada

Consideren “regressiva” la LOMQE

Desenes d'escoles bressol, escoles de primària i instituts públics de Catalunya van organitzar ahir tancades als centres i tota mena de xerrades i activitats reivindicatives per protestar contra les retallades en educació i l'avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMQE).

Les accions reivindicatives, que tenen el suport d'equips docents, de sindicats de l'ensenyament i de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), es van fer majoritàriament a la tarda, després de l'horari escolar. Alguns centres van organitzar assemblees obertes a tothom; d'altres, berenars; molts centres van optar per fer xerrades divulgatives sobre les conseqüències de la reforma educativa del govern espanyol, i diversos centres van optar per tancar-se a la guarderia, escola o institut i passar-hi la nit.

Els actes d'ahir, que està previst que es repeteixin en alguns casos avui, formen part de la setmana de lluita que ha organitzat el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i que està previst que culmini diumenge amb una manifestació a Barcelona que confluirà amb les marxes sectorials de rams com ara la sanitat.

Els organitzadors de les protestes volen denunciar “el desmantellament encobert de l'ensenyament públic”, que es fa amb les retallades del govern català i espanyol, i el caràcter “regressiu” de la nova llei que està enllestint el ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

LA XIFRA

400
actes
reivindicatius, aproximadament, hi havia previstos ahir a les guarderies, escoles i instituts catalans.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.