Societat

Posaran vuit trens TAV especials entre Barcelona i Girona per Temps de Flors

Els combois es programaran pels dos caps de setmana que dura l'exposició floral a la capital gironina

També hi haurà 16.000 bitllets promocionals

L'operadora Renfe posarà, durant els dos caps de setmana de Girona, Temps de Flors, vuit combois especials de TAV que uniran la ciutat de Barcelona i la capital gironina, amb l'objectiu de facilitar que més visitants de la capital i l'àrea metropolitana visitin la tradicional exposició de flors. Ho va anunciar el gerent del mercat Nord-est Mediterrani d'AVE Renfe, Fèlix Martín, que considera que amb aquest reforç de les connexions es vol mostrar que “l'alta velocitat és la millor manera per acostar-se a Girona”. A més, garanteix que en aquests gairebé quatre mesos han comprovat que “durant els caps de setmana hi ha gent que ve a passar el dia a Girona i això segur que s'incrementarà per les flors”. Els trens especials sortiran, el més matiner, a quarts de deu de Barcelona, i per tornar, al vespre, s'ha programat un comboi a dos quarts de nou.

Martín també va anunciar que Renfe posa a la venda 16.000 bitllets amb tarifes especials des de qualsevol de les estacions amb TAV, com són Madrid, Saragossa, Lleida i Tarragona. Amb aquests preus especials es pot obtenir bitllets des de 33,70 euros en el trajecte de Madrid a Girona.

Més promoció arreu

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, agraeix l'aposta de Renfe per facilitar l'arribada de visitants a través del TAV i subratlla que la nova infraestructura suposa “un salt qualitatiu i quantitatiu de la promoció cap a nous mercats i mercats amb gran potencial i a punt per esclatar”. La regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, va detallar que es faran mostres florals de promoció del Girona, Temps de Flors a les estacions del TAV de Madrid i Saragossa, a banda de promocions amb busos a la capital espanyola i a Barcelona. També s'han previst campanyes publicitàries a Lleida i Tarragona, ciutats amb estacions de TAV i des de les quals en menys de dues hores es pot arribar a Girona. Quant a la Catalunya del Nord, també s'ha presentat el festival floral a Perpinyà, i una furgoneta recorrerà durant tres setmanes els municipis de tot el sector per promocionar i donar a conèixer l'esdeveniment. La mostra també es promocionarà al Festival Internacional d'Arts de Salisbury, a Anglaterra, on Catalunya és el país convidat al certamen.

Satisfacció de Renfe

Des de Renfe es fa una valoració molt positiva de l'evolució de la línia del TAV que es va posar en marxa al mes de gener. Martín va explicar que en l'actualitat ja hi ha 2.700 persones que cada dia usen la línia fins a Barcelona i uns 750 amb destinació a Madrid. La bona ocupació del servei fa que Renfe ja es plantegi millores i canvis en els horaris. El responsable del TAV en aquest sector va garantir que amb les adaptacions “es farà que el primer TAV a Barcelona arribarà una mica abans, seguint les demandes fetes”.

Bitllet a meitat de preu si es pernocta entre setmana

El responsable de zona de Renfe també va anunciar una col·laboració amb els hotels de la ciutat per reforçar que més visitants es quedin a dormir a Girona. Fèlix Martín va anunciar que s'ha previst que tots els viatgers que pretenguin dormir en algun hotel de Girona entre setmana durant el Temps de Flors disposaran de bitllets del TAV amb un descompte del 50%. L'operadora comercial de la línia avança que aquesta col·laboració també es podria repetir durant el període d'estiu per promoure que els turistes utilitzin el TAV per arribar fins a la ciutat. La regidora de Turisme, Coralí Cunyat, també va avançar que el sector hoteler treballa per poder oferir uns paquets turístics per fer més atractiva l'estada a la ciutat durant la mostra floral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.