Societat

Milers de catalans tornen a sortir al carrer per protestar contra les retallades

Treballadors d'àmbits com la sanitat, educació, justícia o mitjans de comunicació han cridat contra uns “pressupostos antisocials”

L'organització indica que la manifestació ha aplegat 80.000 persones, xifra que baixa fins a les 5.000, segons la Guàrdia Urbana

Amb el lema “Aturem els pressupostos antisocials. Totes juntes podem”, Barcelona ha estat, una vegada més, escenari d'una manifestació ciutadana contra les retallades, les polítiques d'austeritat i la privatització dels serveis públics. Tot i la pluja caiguda aquest diumenge al migdia, milers de persones han participat en la mobilització. Les bates blanques del personal sanitari s'han barrejat amb les samarretes grogues reivindicatives de la comunitat educativa o les proclames dels treballadors dels mitjans de comunicació o la justícia, entre d'altres. La marxa ha finalitzat a les portes del Parc de la Ciutadella, on els presidents de les entitats veïnals FAVB i CONFAVC han llegit el manifest.

L'organització assenyala que la manifestació ha aplegat 80.000 persones, xifra que baixa fins a les 5.000, segons les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La protesta ha comptat amb la presència de professionals i usuaris de sectors que estan seriosament afectats per la crisi i per les polítiques d'austeritat.

Entre aquests hi ha el de la sanitat. “El personal sanitari no podem suportar més una nova retallada als pressupostos de salut de la Generalitat. Això seria castigar massa la sanitat pública i aconseguir el que vol la Generalitat, la privatització. “, ha assenyalat Ramon Montolla, delegat del sindicat d'infermeria Satse.

Sobre l'objectiu de la manifestació d'aquest diumenge, tres dies abans de la l'1 de maig, Montolla ha indicat: “Estem aquí per fer-los pensar”, ha dit referint-se al govern espanyol i la Generalitat. “I si els propis professionals estem dient que això pot ser molt greu, sobretot pels malalts, vol dir alguna cosa”, ha alertat.

Abans del tret de sortida de la protesta, s'han convocat diverses concentracions per sectors a diferents punts del centre de Barcelona. Aquestes columnes han confluït posteriorment en la gran marxa, que ha sortit de la cantonada de Passeig de Gràcia amb la Ronda de Sant Pere a dos quarts d'una del migdia.

Encapçalats amb una pancarta on es podia llegir “Lluitar pels drets laborals és defensar el futur. Fem-li front”, la marxa ha passat per ronda Sant Pere, ha baixat per Via Laietana i, passant per l'avinguda Marqués de l'Argentera, ha arribat a les portes del parc de la Ciutadella. Allà, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, i el seu homòleg a la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró, han llegit el manifest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.