Societat

Rigau no descarta més rebaixes salarials a professors

La conseller d'Educació atribueix les retallades en el sector al límit de dèficit fixat per l'Estat per a les comunitats

Rigau assegura que entén la manifestació d'aquest diumenge dels treballadors públics

La consellera d'Educació, Irene Rigau, ha explicat que no descarta més retallades en el sector, incloent més rebaixes salarials i l'eliminació de pagues extres a professors, extrem del qual n'ha responsabilitzat el límit de dèficit fixat per l'Estat per a les comunitats. En una entrevista aquest diumenge a Catalunya Informació, ha justificat aquestes mesures per la dificultat per quadrar els comptes a causa de les exigències sobre el límit de deute aplicat a les comunitats autònomes, més restrictiu que el que l'Estat s'ha reservat per a ell mateix.

“Mentre el govern espanyol reparteixi en contra de les comunitats, estarà repartint en contra dels serveis públics”, ha lamentat. En aquest sentit, Rigau ha assegurat que entén la manifestació d'aquest diumenge dels treballadors públics contra les retallades aplicades en l'administració, però els ha demanat que les contextualitzin.

Així, ha indicat que “si el crit contra el dèficit fiscal i el model de repartiment de la lluita contra el dèficit no és clar, s'està confonent la població”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.