Societat

ACPV atribueix a la mobilització social la legalització de TV3 al País Valencià

L'entitat considera que el suport social, institucional i jurídic han fet possible avançar en la solució del conflicte

Insta ambdós governs a fer efectiu l'acord al més prompte possible, ja que no hi ha cap impediment tècnic

Posa a la disposició de la Generalitat la seua xarxa de repetidors

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha rebut amb satisfacció l'acord de reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9 a què han arribat els governs valencià i català. A través d'un comunitat, l'entitat recorda que va crear la xarxa de repetidors que ha permés la recepció de TV3 al País Valencià durant vora 30 anys, a més de promoure que Canal 9 es poguera veure a Catalunya.

Des de l'organització se subratlla que l'entesa va en la línia que sempre han defés i recorden que van ajornar les emissions, avalades per l'última sentència de Suprem, per contribuir a la fructificació de l'acord. “La nostra entitat era coneixedora de l'existència d'aquest procés de negociació entre els dos governs, tal com vam fer públic al gener, quan vam oferir com a mostra de bona voluntat un termini de temps abans de reobrir les emissions, precisament a petició de les parts. Ens congratulem doncs que el nostre gest haja ajudat a fer arribar a bon port aquest diàleg”, indiquen.

Mobilitzacions i ILP

ACPV considera que l'acord ha sigut possible gràcies a les nombroses mobilitzacions que s'han succeït des que es van tancar les emissions el febrer de 2011 pel setge econòmic a l'entitat. “Tot això ha sigut possible gràcies a les desenes de milers de ciutadans que ens han donat suport en la nostra reivindicació, participant en les multitudinàries mobilitzacions que hem convocat o ajudant a recollir les 651.000 signatures que van fer possible la presentació en el parlament espanyol de la ILP Televisió sense Fronteres”.

L'entitat recorda el llarg procés judicial a què va haver de recórrer per defendre les emissions del senyal de TV3 al territori valencià. “El TSJ valencià i el Tribunal Constitucional han confirmat que la nostra postura era jurídicament correcta, tant en el sentit que el govern del president Camps infringia la legalitat en multar-nos, com en la reflexió feta pel Tribunal Suprem en el sentit que calia donar una cobertura legal a les emissions de TV3 al País Valencià”, destaquen.

Això no obstant, Acció Cultural insta ambdós executius a fer efectiu l'acord al més prompte possible, atés que no existeix cap impediment tècnic per a la seua posada en pràctica. “La Generalitat valenciana té espai suficient en els dos múltiplexs de què disposa per a fer realitat la reciprocitat d'emissions, i en qualsevol cas Acció Cultural sempre ha oferit la seua xarxa de repetidors com a instrument al servei d'aquest objectiu”, conclouen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.