Societat

Un de cada tres gironins viu en situació de pobresa

Inicien a Girona una recollida de firmes per aconseguir que es tramiti una ILP per la renda garantida ciutadana

“Estem patint una situació d'emergència social a les comarques gironines: una de cada tres persones es troba en situació de risc d'exclusió social o de pobresa.” Així de contundents es van expressar ahir Peru Álvarez, representant de la Xarxa pels Drets Socials de Girona, i Diosdano Toledano, portaveu del grup que promou la iniciativa legislativa popular (ILP) per aconseguir la renda garantida ciutadana. El fet que un 25% de la població activa de la demarcació estigui a l'atur i que un 58% de les persones que atenen a Càritas siguin persones sense cap ingrés són altres de les dades que, segons Toledano, dibuixen un panorama que ja no és de “drama social, sinó de tragèdia”.

La renda ciutadana té per objecte garantir que ningú estigui per sota del llindar de la pobresa. Es concretaria en una prestació econòmica de 664 euros mensuals, repartida en dotze pagues a l'any. La seva recepció no estaria condicionada ni a disponibilitats pressupostàries ni a l'obligació de participar en accions d' inserció social i laboral. No obstant això, en el cas que el receptor rebés una oferta de treball en condicions legals, tindria l'obligació d'agafar-la, i aleshores perdria la prestació en qüestió. En cas que progressés aquesta ILP, la nova renda substituiria l'actual PIRMI, que és de 400 euros.

LA XIFRA

664
euros
mensuals seria el que cobrarien els receptors de la renda garantida ciutadana en dotze pagues a l'any.

Els dissabtes, dies clau

Les entitats que formen part de la Xarxa pels Drets Socials de Girona tenen previst de concentrar l'acció de recollida de firmes els dissabtes, en tres punts de la ciutat:, en els dos mercats municipals i a la Rambla. Els promotors d'aquesta ILP disposen, des de l'abril, de sis mesos per recollir les 50.000 signatures necessàries perquè el Parlament la tramiti i sigui debatuda a la cambra. En aquest sentit, Toledano va expressar la intenció de superar la xifra de les 50.000 signatures i de fer totes les accions necessàries, mobilitzacions incloses, per aconseguir l'objectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.