Societat

educació

La carmanyola a l'escola fracassa

Només una desena de centres públics han implantat l'ús del ‘tupper' al menjador

L'estalvi econòmic és mínim

Només una desena de centres educatius públics catalans –vuit escoles de primària i dos instituts de secundària– han implantat l'ús de la carmanyola als menjadors escolars, segons una resposta parlamentària de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, publicada al butlletí oficial de la Generalitat de Catalunya. En resposta a una qüestió d'ICV-EUiA sobre la partida pressupostària destinada a les beques menjador previstes per a aquest curs, Rigau afegeix que el seu departament té previst destinar a l'accés al servei de menjador 32 milions d'euros, la mateixa quantitat que el curs anterior.

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (Fapac), Àlex Castillo, va qualificar, en declaracions a Europa Press, de “minúscul” l'impacte de l'ús de la carmanyola perquè s'ha plantejat com si fos la gran solució als problemes dels menjadors escolars i no ha estat així. Els alumnes de primària, va explicar Castillo, necessiten un servei de monitors que suposa més del 50% del cost del menú escolar (6,20 euros). L'estalvi per nen, doncs, és només d'un o dos euros al dia, ja que Ensenyament va fixar un preu orientatiu de tres euros com a màxim per als escolars que utilitzessin el tupper a l'escola.

El president de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari (Fapaes), Pere Farriol, denuncia que l'ús de la carmanyola “precaritza” l'alimentació dels joves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.