Societat

L'ajut alimentari infantil d'estiu de la Creu Roja abastarà un miler de nens

La dotació econòmica es farà a través de cupons que seran bescanviats en comerços de proximitat

Es donaran productes frescos, com ara carn i fruites

Amb l'arribada de l'estiu, finalitza el curs escolar i, conseqüentment, les beques menjador que ofereix la Creu Roja. La institució, que avui commemora el Dia Mundial de la Creu Roja, engega una campanya d'emergència de distribució d'aliments frescos i saludables amb l'objectiu de garantir als infants la continuïtat de l'ajuda. “És el primer cop que posem en marxa una campanya d'emergència per alimentar els nens a l'estiu”, va explicar ahir el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Moris.

La campanya, que començarà el 22 de juny i s'allargarà fins a l'11 de setembre, garantirà una alimentació saludable a 1.000 nens: els més de 700 que tenen assignada una beca per al menjador escolar, els seus germans de 0 a 3 anys i aquells infants que l'entitat ha detectat que es troben en situació de vulnerabilitat. “El nostre objectiu és el d'assegurar una alimentació adequada a les necessitats de la seva edat. Les famílies a les quals s'atorga una beca menjador tenen uns ingressos per sota dels 535 euros. Amb aquests diners és molt difícil poder alimentar els nens correctament”, va afirmar Moris.

L'ajuda, que arribarà a 123 municipis catalans, es farà a través de cupons. “Cada setmana se'ls donarà a les famílies un cupó per un valor de 22 euros que podran bescanviar en petits comerços i mercats de proximitat”, va assegurar el coordinador de Creu Roja Catalunya. El que es pretén és “donar-ho de manera discreta per tal que les famílies que reben l'ajuda no quedin estigmatitzades”, va comentar Enric Moris.

Els productes que es distribuiran seran aliments frescos, com ara carn, peix, fruita o verdures. De fet, Creu Roja i l'Agència Catalana de Salut ja han confeccionat un llistat –la cistella d'alimentació bàsica familiar– i, a més, també han elaborat un receptari amb consells i indicacions per tal que les famílies sàpiguen com fer una compra d'aliments equilibrada i quins són els plats que poden cuinar per mantenir una dieta saludable.

La campanya tindrà un cost de més de 200.000 euros que provindran de fons propis de l'entitat, aportacions privades d'empreses i particulars i col·laboracions amb les administracions locals. De moment, més d'una vintena d'empreses ja han col·laborat amb aquesta iniciativa.

LA FRASE

L'objectiu és assegurar que els nens tinguin una alimentació adequada
Enric Morist
coordinador creu roja catalunya

LA XIFRA

22
euros
és l'import que percebran cada setmana les famílies en forma de cupó per bescanviar-lo als comerços.

Pacte sobre l'alimentació de nens i joves

La Creu Roja proposa a la resta d'agents socials l'establiment d'una aliança humanitària per a l'alimentació infantil amb l'objectiu de mobilitzar la societat i aconseguir recursos per lluitar contra la pobresa infantil. I és que, segons dades del quart estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de l'entitat, que es va presentar el gener passat, set de cada deu famílies en situació de risc que atén la Creu Roja no poden garantir l'alimentació saludable dels seus fills a casa. Només l'any passat, l'entitat va atendre més de 86.000 infants que estaven en risc d'exclusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.