Societat

La majoria de ciutadans confia en l'ajuda familiar per sortir de la crisi

Un informe d'Aldeas Infantiles indica que un 88,10% de la gent es recolza en l'aixopluc familiar

La màxima preocupació és la inestabilitat econòmica

La crisi econòmica no només ha minvat el poder adquisitiu dels ciutadans, sinó que ha fet que moltes persones perdin la confiança en l'Estat. De fet, segons una enquesta elaborada per Aldeas Infantiles SOS amb motiu del Dia Internacional de la Família, que es commemora avui, menys de l'1% de la població confia en el govern o en la Unió Europea per sortir de la crisi. Una xifra que dista molt de la confiança que dipositen els ciutadans en la família, ja que un 88,10% confia en l'aixopluc familiar per fer front als problemes d'inestabilitat econòmica o d'atur. De fet, a l'Estat espanyol hi ha unes 300.000 famílies que tenen tots els membres a l'atur i la pensió dels avis esdevé el principal recurs per mantenir-se.

“Cada vegada hi ha més famílies que tenen carències bàsiques, com aliments, roba, medicina, material escolar...”, assegura el president de l'organització Aldeas Infantiles, Pedro Puig. A més, 2.200.000 famílies viuen per sota del llindar de la pobresa. L'estudi també indica que un 6,69% dels ciutadans es recolza en els seus amics i un 3,07% en les ONG. Respecte de les preocupacions de la gent, l'informe senyala que l'inestabilitat econòmica i la falta de recursos són els aspectes que generen més angoixa, seguit de l'atur, el futur dels fills, la conciliació de la vida laboral i familiar, la manca de valors i el canvi climàtic.

LA XIFRA

2,2
milions
de persones viuen per sota del llindar de la pobresa i 300.000 famílies tenen tots els membres a l'atur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.