Societat

Alcampell, el poble d'origen de Duran, el primer municipi en rebutjar el LAPAO

El ple municipal aprova una moció en què s'insta a prendre mesures contra la llei de llengües aprovada pel PP i el PAR que converteix el català en la llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental

El líder d'Unió es mostra “orgullós” de la iniciativa a través del seu compte d'una piulada a Twitter

Alcampell, municipi de la Llitera, a la Franja de Ponent, i poble d'origen del líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat el primer en rebutjar la llei de llengües aprovada el 9 de maig per les Corts de l'Aragó, segons la qual el català de la Franja passa a anomenar-se llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (LAPAO).

En el ple d'aquest dijous passat, la majoria socialista del ple de l'ajuntament (5 regidors socialistes, un del PAR i un del PP) va aprovar una moció en què s'insta a prendre les mesures necessàries contra aquesta iniciativa legislativa aprovada pel PP i el Partit Aragonès (PAR). Es dóna la circumstància que l'alcalde d'Alcampell, el socialista Josep Anton Chauvell, és un dels escriptors aragonesos en llengua català més destacats.

Precisament aquest diumenge, Duran i Lleida ha fet una piulada al seu compte de Twitter assegurant sentir-se “orgullós” que el primer ajuntament que “considera el català llengua pròpia i rebutja l'agressió del LAPAO” hagi estat Alcampell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.