Societat

Amplien el pressupost de Dipsalut per atendre les urgències de les famílies

El ple de la Diputació de Girona va injectar 450.000 euros de més al programa ‘Salut i crisi', que inicialment va arrencar amb 550.000 euros

El ple de la Diputació de Girona va acordar ahir, per unanimitat, destinar 450.000 euros que Dipsalut tenia com a fons de contingència o reserva al programa Salut i crisi, que va adreçat als ajuntaments i a les organitzacions no lucratives. El pressupost per a aquest programa era de 550.000 euros, però ateses les necessitats cada cop més grans de les famílies per cobrir les despeses d'alimentació, habitatge, vestit i també de suport psicològic, s'ha decidit ampliar aquesta partida fins al milió d'euros.

El programa anomenat té com a objectiu intentar pal·liar els estralls que la crisi causa a les famílies i fer-ho a través d'ajudes que proporcionaran els ajuntaments. La voluntat de la Diputació és mantenir aquest pressupost fins a final de mandat i poder-lo renovar almenys amb la mateixa quantitat en el pròxim.

La portaveu del grup del PSC a la Diputació, Pia Bosch, va expressar la seva satisfacció amb aquesta decisió perquè, segons va raonar, dóna resposta a una de les prioritats que ha de tenir la Diputació i que és ajudar la població més afectada per la crisi. En aquest sentit, va recordar que un de cada quatre gironins en edat de treballar és a l'atur i que un de cada quatre infants està sota el llindar de la pobresa. Aquest va ser un dels punts més importants que es van tractar en la sessió plenària que ahir va fer la Diputació.

Bon servei d'orientació familiar

El ple de la Diputació també va aprovar ahir el reglament per a la gestió i desenvolupament del servei local d'orientació familiar. Segons es va exposar, aquest servei es va posar en marxa el curs 2008/2009 com a prova pilot en un total de 35 municipis gironins. El programa ha continuat desenvolupant-se, atesos els resultats positius. El reglament que es va aprovar ahir fixa els criteris per a la prestació del servei local per a ajuntaments de municipis amb una població inferior als 1.000 habitants. Aquest programa consta dels serveis següents: escola de mares i pares, servei d'atenció individualitzada i un portal web. Aquest servei té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les famílies que se'n beneficien.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.