Societat

universitats

Rectorat i estudiants de la UB s'acusen de ser violents

Els Mossos van desallotjar de matinada el mig centenar d'universitaris i professors tancats a l'edifici, sense cap detenció

La Generalitat ho justifica per “preservar els òrgans democràtics”

Els estudiants i professors desallotjats la matinada de dissabte del rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) i l'equip de govern, encapçalat per Dídac Ramírez, es van acusar ahir mútuament d'exercir la violència i d'haver bloquejat les vies de diàleg obertes per solucionar el conflicte.

Els Mossos van desallotjar ahir, cap a dos quarts de quatre de la matinada, el mig centenar d'estudiants i professors tancats des de dijous passat a l'edifici històric contra les retallades de personal i de recursos. No hi va haver cap detingut. Al matí, totes dues parts es van llançar acusacions. Paloma Ferro, una de les estudiants desallotjades, va denunciar la violència emprada pels Mossos, els quals –segons va dir– els treien estirant-los dels cabells, posant-los dits a l'ull i a cops. Jaume del Campo, un dels professors que dóna suport a la protesta, va assegurar que no entén l'acció del rectorat en un espai, l'universitari, “on ha de prevaldre el diàleg i la negociació”.

Per contra, la secretària general de la UB, Isabel Miralles, va afirmar que els tancats van fer servir la violència en impedir abans-d'ahir la celebració del consell de govern del centre bloquejant les escales. “Ens donaven empentes i vam viure una situació violenta”, va denunciar. Hi va afegir que van intentar buscar amb els estudiants “una solució pactada”, però que no va tenir èxit, ni tampoc amb els equips de mediació dels Mossos d'Esquadra.

El secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, va defensar el desallotjament perquè “els poders públics han de poder preservar aquells òrgans democràticament escollits”.

LA XIFRA

2,4
milions d'euros
en personal docent i investigador retallarà la UB aquest any, segons la plataforma PUDUP.

A la Sagrada Família, contra la llei Wert

Un grup de professors interins van passar la nit de divendres a dissabte tancats al temple de la Sagrada Família de Barcelona per protestar contra el projecte de la llei d'educació, aprovat pel govern espanyol, i també contra la política educativa de la Generalitat, amb la llei d'educació de Catalunya. La tancada va ser un acte simbòlic, promogut després d'una concentració feta al carrer Provença per l'Assemblea Groga contra les retallades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.