Societat

L'escola concertada rebutja el projecte

Es pronuncia a favor de la immersió i critica que el ministre faci política

Quatre entitats que representen l'escola concertada de Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, és a dir, la pràctica totalitat de les escoles privades concertades del país, s'han mostrat en contra de la llei Wert. A través d'un comunicat els centres concertats denuncien “el rebuig global al text” i deploren “l'actitud bel·ligerant i agressiva” que el ministre va mostrar en la presentació de la citada llei.

“Considerem un greu error pedagògic i social el tractament que es dóna a les llengües, a la vegada que expressem un suport total a l'actual model lingüístic de l'escola a Catalunya.” “Un model –diu el text– que fa molts anys que es practica a les escoles catalanes, que ha permès evitar la segregació escolar, que ha estat un factor de cohesió social i que no ha generat cap perjudici en l'aprenentatge de l'alumnat. Al contrari, ha permès assolir nivells satisfactoris en el coneixement del català i, volem destacar, del castellà, plenament homologables als d'altres territoris de l'Estat espanyol.”

Les escoles concertades també consideren que el clima d'“enfrontament” creat per la LOMCE i “la forta càrrega política” que conté enverina el debat parlamentari i fa difícil aconseguir consensos. Per això alerten que aprovar una llei en aquest context no és sinó “un element d'inestabilitat per al sistema educatiu que cal rebutjar”. El projecte de la LOMCE, diuen aquestes escoles, és “desencertat” i se situa “lluny dels problemes reals i els reptes que volem superar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.