Societat

No hi haurà TAV directe a París fins després de l'estiu

L'operador francès insisteix que és un retard tècnic

Nega desacords amb Renfe per la futura rivalitat a l'Estat espanyol

L'empresa ferroviària francesa SNCF confirma que el corredor de Barcelona a París no tindrà un tren d'alta velocitat (TAV) directe, com a mínim, fins després de l'agost –avui els passatgers han de fer el transbordament a Figueres-Vilafant. La companyia es reafirma en la causa tècnica adduïda per Renfe en el moment en què es va anunciar el primer retard. L'homologació tècnica dels trens de SNFC i Renfe a les dues xarxes d'alta velocitat és
la raó que va oferir un portaveu de la companyia a l'agència de notícies Efe. El Ministeri de Foment havia informat que els trens francesos no estaven preparats per circular pel sistema de seguretat de trànsit europeu, l'ERTMS.

Segons informa Efe, els darrers mesos s'ha vist algun tren AVE de Renfe a les instal·lacions tècniques de la SNCF als afores de París, per tal d'homologar el comboi d'acord amb la infraestructura i senyalització de seguretat francesa, un procés que també han de fer els trens francesos respecte a la xarxa espanyola. L'operador francès ha negat qualsevol distanciament de Renfe pel fet que hagi presentat la sol·licitud per operar entre Barcelona i Madrid quan es liberalitzi el trànsit de passatgers, en principi, l'1 de gener del 2014.

Tercer rail a Tarragona

D'altra banda, la ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar que divendres s'adjudicaran per 73 milions les instal·lacions de seguretat i comunicacions per al tercer rail entre Castellbisbal i Vila-seca, un projecte que ha de permetre als trens de mercaderies del port i la petroquímica tarragonins sortir per vies d'ample europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.