Societat

SOCIETAT

L'Obra Social de La Caixa invertirà 16,2 milions a les comarques gironines

L'entitat commemora el segon any de l'obertura de l'Espai Caixa

Reobre les negociacions amb l'Ajuntament de Girona per L'Esplai del carrer Grober

Al llarg del 2013, l'Obra Social de La Caixa preveu invertir 16,2 milions d'euros a les comarques gironines en el desenvolupament de programes socials, educatius, culturals i mediambientals, segons va anunciar ahir el director de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, en una visita a Girona. Durant l'any passat, gràcies a aquesta línia d'acció 258.100 gironins es van beneficiar de 1.500 iniciatives puntuals de caràcter social. La visita de Lanaspa coincideix amb el segon aniversari de l'Espai Caixa, el centre de promoció activa de les persones grans. En aquest sentit, el director de la fundació va recordar: “Ara la gent gran no és com la de fa vint anys, fuig de la caricatura de les partides de dòmino i els balls de saló, encara que són activitats molt bones. Ara el ventall s'ha obert i les persones grans, per exemple, fan tasques voluntàries a les presons, ensenyen informàtica als presos i tot un seguit d'activitats que les fan més actives i compromeses”.

Nova negociació

Lanaspa va aprofitar la seva visita per reprendre les negociacions amb l'Ajuntament sobre L'Esplai del carrer Grober. L'entitat va sondejar amb l'alcalde, Carles Puigdemont, possibles sortides a la polèmica, que consistirien a consensuar un lloguer mensual raonable que l'Ajuntament pogués assumir fins que estiguin enllestides les obres per habilitar la Central del Molí, previsiblement al llarg de l'any 2014. La trobada d'ahir era la primera d'ençà que Puigdemont va manifestar en un ple que les negociacions havien tingut moments “desagradables”. D'altra banda, l'entitat ha proposat a l'Ajuntament posar en marxa un programa conjunt sobre els malalts d'Alzheimer. El programa es desenvoluparia a l'edifici de l'Espai Caixa i disposaria de la col·laboració dels serveis socials municipals.

“El més intel·ligent és ser ètic”

Jaume Lanaspa va afirmar ahir durant la seva visita a l'Espai Caixa que “el més intel·ligent és ser ètic” pel que fa a les polítiques que cal seguir amb el drama dels desnonaments. El director de la Fundació La Caixa creu que ajudar els clients a superar les seves dificultats és el millor que pot fer el conjunt del sector bancari, atesa l'actual situació de crisi econòmica. En aquest sentit, la delegada general de La Caixa a Girona, Maria Alsina, va assegurar que a les comarques gironines no s'ha produït cap desnonament d'una primera residència que afectés alguna família amb fills, tot i que sí que n'hi ha hagut que han afectat segones residències. Alsina va explicar que la seva entitat prioritza l'anticipació dels problemes com a fórmula per combatre'ls. Per això, intenten detectar els problemes dels clients de tota la vida a partir del moment mateix en què deixen de cobrar la nòmina o queden a l'atur. L'execució hipotecària és un últim recurs, assegura, i arribats a aquest extrem l'entitat és partidària de potenciar la dació en pagament, sense acumulació de deutes o el foment del lloguer social per impedir que la gent quedi sense sostre. Pel que fa a l'eclosió de la banca ètica, Lanaspa va reivindicar el caràcter ètic de les caixes i va subratllar la intenció de mantenir aquests valors. “És bo que la banca ètica es multipliqui, va dir, però no pas per això nosaltres serem menys ètics.” En aquest sentit, va anunciar la posada en marxa de la Fundació Esperança, que es dedicarà a coordinar accions socials als barris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.