Societat

salut

Els metges financen un film de malalts que maten polítics

El Col·legi Oficial de Metges de Girona aporta 1.000 euros al projecte de ficció ‘La Revolució dels Àngels' per protestar contra les retallades i obrir un debat sobre les seves conseqüències

La trama de La Revolució dels Àngels comença amb uns malalts terminals que ja no tenen res a perdre i maten polítics corruptes. La societat no els condemna, sinó que els converteix en herois. El projecte, que inclou un curtmetratge i una novel·la de ficció, es finança a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, i està promogut per un grup de professionals vinculats als mitjans de comunicació. El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) va acordar, en junta de govern, finançar amb 1.000 euros el projecte, una quantitat que representa el 10% del pressupost, i els converteix en un dels principals mecenes.

Dolors Lloret, membre de la junta del COMG, ha explicat que la idea de participar-hi persegueix, d'una banda, expressar “de forma diferent i que tingui una transcendència social” el rebuig del col·lectiu mèdic a les retallades que s'estan duent a terme en l'àmbit de la sanitat, i, de l'altra, obrir un debat social sobre les conseqüències dramàtiques que aquestes poden comportar. “La intenció no és, de cap de les maneres, fer apologia de la violència, sinó justament intentar evitar que les retallades condueixin a situacions extremes com les que es mostren en el curt, que no deixa de ser ficció”, va exposar Lloret. A banda de posar-hi diners, el COMG participarà en la presentació del curtmetratge –previst a l'octubre– i organitzarà debats per intentar mobilitzar la societat civil sobre l'estat actual de les coses. Oriol Clavell, periodista i autor del projecte, també insisteix que la trama té raó de ser només en la ficció i que vol ser un eina de reflexió i de prevenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.