Societat

blanes

Un estudi del director del Marimurtra, a ‘Nature'

La prestigiosa revista Nature ha publicat un treball de recerca en què ha participat el doctor Josep A. Rosselló, director científic de la Fundació Carl Faust i professor de la Universitat de València. Aquesta investigació internacional, que ha estat liderada per Stefan Jansson, de l'Umeaa Plant Science Centre de Suècia, ha permès per primera vegada la seqüenciació del genoma d'una gimnosperma, concretament de la pícea (Picea abies). Aquesta troballa sobre l'estructura molecular d'una conífera aporta dades valuoses per a l'estudi evolutiu de les plantes amb llavors i pot tenir importants aplicacions en la indústria forestal de les coníferes.

Diferents aspectes relacionats amb l'estructura dels gens analitzats a pícees poden tenir importants aspectes aplicats en aquesta indústria forestal. La comparació amb el genoma d'un pi (Pinus sylvestris), un avet (Abies sibirica), el ginebre (Juniperus communis), el teix (Taxus baccata) i una gnetàcia (Gnetum gnemon) ha revelat que la diversitat dels elements mòbils és compartida entre totes les gimnospermes actuals. La fundació Carl Faust, de la qual és director científic el doctor Josep A. Rosselló, és la responsable del jardí Marimurtra de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.