Societat

El domini del català ha baixat a sisè de primària

La mitjana en llengua catalana ha estat de 71,1 punts, i en castellà, 73

La nota mitjana dels alumnes de sisè de primària en la prova de català ha baixat i aquest any ha estat de 71,1 punts (en comptes dels 79,6 punts de l'any passat). La llengua catalana ha estat, de totes les matèries, l'assignatura en què els alumnes han tret més mala nota, i també on hi ha hagut un percentatge més alt de suspesos, un 15,2%.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va dir ahir que aquest resultat és degut al fet que la dificultat de la prova de català ha augmentat i, a més, aquest control el van fer uns 8.800 alumnes d'entorns econòmics “complexos”, cosa que hauria contribuït a fer baixar la mitjana.

Pel que fa al castellà, el resultat de les proves que van fer tots els alumnes d'onze i dotze anys demostra que el domini d'aquesta llengua “està totalment garantit i amb una gran qualitat lingüística”, va assegurar la consellera.

En castellà la nota mitjana ha estat de 73 punts i els suspesos han passat de ser el 19% l'any 2012 al 14,2% aquest any.

La millor nota

En matemàtiques també ha baixat el nombre de suspesos, que ha passat del 18,2% el 2012 al 15% aquest any. En aquesta assignatura les notes han pujat i ha estat, de fet, la matèria en què l'alumnat ha tret més bona nota. La mitjana en matemàtiques ha estat del 76,3%.

Pel que fa al domini de la llengua estrangera, les notes també han estat positives: una mitjana de 73 punts en anglès i 72 punts en francès, això sí, una mica més baixes que l'any passat.

Per revertir la davallada del domini del català, la consellera Irene Rigau va dir ahir que el departament s'imposa “com a prioritat” atendre els centres escolars de complexitat alta, és a dir, situats en zones econòmicament deprimides, i també impulsarà estratègies per millorar en totes les escoles el nivell d'expressió escrita en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.