Societat

‘Iaioflautes' ocupen l'INSS per protestar per les retallades

Els jubilats gironins, indignats amb la decisió del govern espanyol de no actualitzar-los la pensió

Una desena de iaioflautes gironins van ocupar ahir al matí, durant mitja hora, la seu de l'Instituto Nacional de Seguridad Social (INSS) a Girona per protestar, amb pancartes i xiulets, en contra de la decisió del govern espanyol de no actualitzar les pensions contributives d'acord amb l'IPC. Amb rètols en què es definien com a “pensionistes emprenyats”, el grup de jubilats van cridar consignes com ara: “Ens roben les pensions, n'estem fins als collons”, “A Bankia els milions i nosaltres sense pensions” i “Vosaltres també hi arribareu i no en tindreu”.

L'acció va ser pacífica però sorollosa i va aconseguir atraure l'atenció dels treballadors i també dels usuaris, alguns dels quals els van mostrar la seva simpatia. “No volem molestar, però sí fer-nos escoltar”, va explicar un portaveu del grup, que hi va afegir que estan cansats que els diferents governs “juguin” amb els pensionistes i incompleixin sistemàticament les lleis. Abans d'abandonar la seu de la Seguretat Social, els iaiofluates van lliurar a la responsable de l'institut un manifest en què li demanen que faci arribar als òrgans de govern la seva “total disconformitat” amb la política del govern espanyol sobre les pensions i la “plena decisió de lluitar contra aquesta situació” mentre el Tribunal Constitucional no resolgui el recurs d'inconstitucionalitat interposat per uns 150 diputats del Congrés el 26 de febrer passat.

Actualment, els iaioflautes gironins són un grup format per una cinquantena de jubilats indignats amb les retallades que els governs estatal i autonòmic estan duent a terme en àmbits com ara l'educació i la sanitat i últimament també les pensions. L'objectiu dels iaioflautes és anar-se fent visibles arreu del territori amb diferents actes de protesta en contra dels ajustaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.