Societat

serveis

L'alcalde de Vidreres es nega a convocar el ple de l'aigua

Jordi Camps no formalitza la petició de l'oposició i ho ha de fer el secretari

El PSC l'acusa de “manca de democràcia”

El batlle els torna l'acusació i lamenta que no volguessin pactar la data

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, no ha convocat el ple extraordinari monogràfic que li havia demanat l'oposició sobre l'abastiment d'aigua a les urbanitzacions i ho ha hagut de fer d'ofici el secretari. I, com ja comença a ser habitual, el fet ha desencadenat una sèrie de retrets entre el batlle i la seva antecessora en el càrrec.

“És una acció antidemocràtica del senyor alcalde”, va assegurar categòricament Ruth Rosique, portaveu del PSC i exalcaldessa. Segons ella, “queda palesa la poca voluntat d'aquest senyor de ser clar i transparent”. La socialista hi va afegir: “És el primer cop en la història de la democràcia que l'alcalde es nega a convocar un ple a petició de l'oposició.”

Lluny d'acceptar aquesta acusació, l'alcalde li va respondre explicant que havia intentat infructuosament pactar una data amb l'oposició. “Els vam transmetre la possibilitat de fer-ho un altre dia a l'espera de tenir l'informe definitiu, però es van tancar en banda”, va dir Camps. L'alcalde volia guanyar temps perquè “tots haguéssim pogut parlar i tenir tota la documentació que ens reclamen”. A parer seu, l'oposició només fa que “tancar-se en banda” i va anar més enllà acusant-los d'aprofitar aquesta situació per desacreditar-lo: “Volen causar mal ambient al poble; si ells creuen que la millor manera de fer política és el descrèdit, que ho facin”, va sentenciar Camps.

El ple serà demà

L'oposició, liderada pel PSC, havia presentat una instància reclamant la convocatòria del ple. Com que havien fet la petició més d'un terç dels regidors, l'alcalde estava obligat a convocar-lo. Segons la llei, tenia 15 dies per fer-ho. Si no, tal com ha passat, queda automàticament convocat pel secretari. El ple se celebrarà finalment demà al migdia. Un ple que ja es preveia mogut, ja que presenta polèmica al seu voltant abans de celebrar-se.

L'ordre del dia del ple és fixat pels regidors que l'han forçat. En aquest cas, hi consta la petició perquè el govern local expliqui què ha fet sobre la qüestió de l'abastiment d'aigua a les urbanitzacions. Volen saber “què passa amb l'ingrés de la taxa” que ha d'abonar l'empresa a l'Ajuntament, “i no ho fa”, i quines “actuacions tenen previstes” des del govern local. També es posarà sobre la taula la taxa “il·legal” que asseguren que l'empresa continua cobrant als veïns, tot i la sentència en contra al respecte. L'alcalde va assegurar que en el ple de demà “es donaran les explicacions” que es demanen.

LA DATA

26.06.13
El ple
monogràfic sobre l'aigua a les urbanitzacions de Vidreres se celebrarà a les dotze, convocat pel secretari.

L'empresa de l'aigua i la del batlle

El PSC ha denunciat reiteradament que l'alcalde, Jordi Camps, té una empresa amb la mateixa seu social que la de l'aigua, Rec Madral. I, efectivament, l'empresa del batlle, segons el registre mercantil, està ubicada al carrer Azcona, número 36, de Madrid. El mateix indret on l'empresa de l'aigua va tenir la seu des del febrer fins a l'octubre de l'any passat. Una dada que no prova res, però que és qualificada de “curiosa” per la socialista Ruth Rosique: “Ens sobta que coincideixi la seu a Madrid”, va dir. L'alcalde es va defensar dient que és un “dipòsit fiscal, com el que poden tenir milers d'empreses”, i va acusar el PSC de “ buscar el seu descrèdit amb mentides”; fet que “prova que les coses les devem estar fent bé, perquè l'únic que poden fer és posar-se en la meva vida privada”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.