Societat

EDUCACIÓ

Implanten el doble grau d'educació infantil i primària

El pla pilot s'iniciarà el curs que ve en sis universitats

Es redueix en un 14% el nombre places de magisteri

Amb l'objectiu de formar mestres més polivalents i amb una millor formació, el curs escolar que ve 220 estudiants podran cursar el nou grau d'educació infantil i primària.

El doble grau, que s'impartirà a sis universitats catalanes públiques i privades (Universitat de Barcelona, de Lleida, de Girona, de Vic, Rovira i Virgili i Internacional de Catalunya) tindrà una durada de cinc anys i s'exigirà als alumnes que acabin el grau amb el nivell B2 d'una tercera llengua i que facin una estada obligatòria a l'estranger. A més, se'ls demanarà més competències i coneixements en llengua, matemàtiques, ciències i tecnologia, integraran les tecnologies en els processos d'aprenentatge i adquiriran competències en la transmissió del coneixement, lideratge i convivència. El doble grau també preveu pràctiques en algun dels 190 centres educatius de referència.

Pel curs 2014-15, per accedir-hi, a més d'una nota de tall alta s'haurà de passar una prova específica. Pel que fa als ajuts, hi haurà 100 beques d'excel·lència per als estudiants amb una mitjana superior al 8 en la fase general de la selectivitat i 10 ajudes per als de grau superior d'FP, amb una qualificació igual o superior a 9.

LA XIFRA

2.805
places
de magisteri són les que s'oferiran l'any vinent a Catalunya, 460 menys que el curs passat.

Wert rebaixarà la nota fins al 5'5

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, va explicar ahir als representants de la Conferència de Rectors de les Universitats d'Espanya que rebaixarà a 5'5 la nota per accedir a les beques d'exempció de taxes de matrícula, però mantindrà el 6'5 per accedir als altres tipus d'ajuts, com les lligades a la renda o les de residència. Els rectors continuen demanant que es rebaixi a l'aprovat de cinc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.