Societat

El govern manté les taxes pel curs que ve

El preu per crèdit segueix depenent del guany familiar i de la branca d'estudi

Es conserven les beques catalanes

El preu dels crèdits matriculats per primera vegada en els estudis de grau del curs 2013/2014 es manté com el curs passat. La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va donar a conèixer ahir aquesta proposta que afecta les universitats públiques i la Universitat Oberta de Catalunya.

Així doncs, les taxes universitàries es mantindran invariables, sense actualitzar la previsió d'increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC). Aquests preus per crèdit, com el curs passat, varien en funció de la branca d'estudis: lletres i humanitats, ciències i tècnic i ciències de la salut. La junta també manté el sistema on s'estableix el cost del crèdit en funció de la renda familiar. En total, hi ha set nivells amb preus diferents segons els membres que formen la unitat familiar (d'una a vuit persones). L'any passat, el 66% dels estudiants van haver d'assumir el 25% del cost dels estudis, el percentatge màxim que fixa la llei.

Pel que fa a les assignatures que es matriculen per segona vegada i les matriculades per tercera o més vegades, es manté el coeficient multiplicador del preu actualitzat amb l'IPC.

Pel que fa a les beques Equitat per al pròxim curs 2013/2014, aquestes estaran dotades amb 30 milions d'euros, cinc menys que el curs passat. Els alumnes pertanyents al llindar 0 són els que compleixen els requisits per accedir a una beca del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, per això, de les beques Equitat es podran beneficiar els que estiguin entre el llindar 1 i 5, amb un estalvi d'entre el 50% i 10%. Els estudiants universitaris també podran pagar el 60% al moment de matricular-se i la resta a finals de desembre, en funció de la beca Equitat percebuda o fraccionar-ho en 10 quotes cada mes a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Pels estudiants de màster universitari oficial es mantenen dos preus diferenciats que s'han actualitzat amb l'IPC. Pels que habiliten per a l'exercici d'activitats professionals, el crèdit costarà 40,88 euros; en canvi, pels que no habiliten per a l'exercici d'activitats professionals, el preu serà de 65,41 euros, tot i que es podran beneficiar d'una rebaixa de fins al 30%. El preu del crèdit per als doctorats també s'ha actualitzat amb l'IPC.

30
milions
d'euros són els diners que es destinaran enguany a les beques Equitat, cinc menys que l'any passat.
6.000
euros
és l'import màxim del crèdit que els estudiants poden demanar a l'AGAUR, a retornar en deu anys.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.