Societat

Gràcies a tothom

El Punt Avui recull uns 1.500 kg d'aliments en la campanya ‘La fam no fa vacances'

L'Hora de Déu, a Barcelona, i el Centre de Distribució d'Aliments, a Girona, els repartiran

Gran èxit de la campanya extra d'estiu del Banc dels Aliments


El dia va ser ahir: els aliments que els lectors d'El Punt Avui han fet arribar durant tot el mes de juny a la redacció del diari a Barcelona es van entregar a L'Hora de Déu, l'entitat de la rambla del Raval amb més de 50 anys d'història que cobreix les necessitats alimentàries d'unes 2.000 persones sense recursos. Els aliments recollits a la seu de Girona es faran arribar d'aquí a pocs dies al Centre de Distribució d'Aliments de Girona, des d'on es distribuiran a un miler de persones necessitades. La iniciativa solidària del diari en el marc de la campanya La fam no fa vacances del Banc dels Aliments s'ha traduït en una tona i mitja de menjar aproximadament.

Tots aquests aliments no s'estaran gaire temps als magatzems de l'Hora de Déu ni del Centre de Distribució d'Aliments de Girona, perquè la necessitat és molt gran i urgent. “El que entra, al cap de poc ja surt”, fa mesos que alerta el president de la Fundació Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó. Per això es va decidir fer una campanya extraordinària per tenir cobert el repartiment durant l'estiu.

La coordinadora de la campanya, Laia Guinjoan, va explicar ahir que estan sorpresos per la gran mobilització d'empreses, escoles, clubs esportius, residències d'avis i entitats culturals i socials que han organitzat una activitat per recollir aliments. Més de 250.000 kg recollits en unes 500 activitats. Aquest és el balanç provisional de La fam no fa vacances, que, tot i que es va pensar per fer-la només al juny, finalment tindrà actes tot aquest mes. “Cada dia ens arriben entre cinc i deu activitats noves”, va subratllar Guinjoan.

“Veure els resultats de les iniciatives com la d'El Punt Avui està fent que la nostra moral millori”, resumia també ahir el president de l'Hora de Déu, Josep Maria Mòdol, just abans de rebre aliments. A mitjan juny, Mòdol advertia que els magatzems
de l'entitat eren gairebé buits
. El menjar que hi entra es reparteix més ràpid que mai perquè les necessitats són moltes. Fa pocs dies van haver de comprar llet. En casos urgents com aquest es destinen a la compra d'aliments bàsics diners dels fons de l'entitat, procedents de donatius i quotes dels socis, que en circumstàncies normals són per pagar els tres treballadors i el manteniment de les instal·lacions. Ara, gràcies a La fam no fa vacances tindran subsistència per un temps. Mòdol reconeix que també els ha donat tranquil·litat la certesa que aviat tindran una primera entrega dels excedents de la Unió Europea (UE), que han perillat fins a l'últim moment.

Tant Mòdol com Guinjoan destaquen que aquesta campanya extraordinària d'estiu és molt important per despertar la solidaritat de la gent i alhora per donar a conèixer la feina d'entitats que fa molt de temps que estan al peu del canó. “Els organitzadors d'activitats han conegut entitats que tenen a prop i s'ha creat una sinergia que anirà més enllà –indica la coordinadora de La fam no fa vacances–. N'hi ha que ja han quedat d'acord per fer recollida de material escolar i joguines al desembre.”

La història de Núria Rosell, la subscriptora d'El Punt Avui de 89 anys, va animar molts altres lectors a acostar-se a la seu del diari, al Raval de Barcelona, per contribuir amb bosses de menjar o fins i tot amb carretons d'anar a comprar ben plens. Llegums, llaunes de conserva, pasta, oli i llet han estat els productes més recollits a les dues seus. També menjar infantil. Una subscriptora, però, va preguntar si podia deixar unes coques de Sant Joan ben empaquetades. Tot i ser conscient que arribaran a la família destinatària ja passada la revetlla, defensa que tothom ha de tenir dret a gaudir-ne. La Núria Rosell va demanar si algú li podria anar a recollir la seva aportació a casa seva, perquè ella no es podia desplaçar. Altres lectors han fet portar la seva col·laboració pels serveis de repartiment dels supermercats. “He comprat el que he pogut. Ja m'agradaria poder col·laborar més, però...”, ha estat el comentari més habitual cada cop que algú entrava per la porta.

Mòdol agraeix totes les aportacions i assegura que arribarà a persones sense recursos. “Donem a qui tenim certesa que ho necessita”, assegura.

500
activitats
s'han fet a ‘La fam no fa vacances'.
250.000
quilos
de menjar recollits en un mes i mig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.