Societat

El 60% dels municipis tenen una cobertura mòbil deficient

Es constata en un estudi que fins i tot Barcelona té zones amb dificultats notables, comara el Port Olímpic o el Carmel

Unes trenta, la majoria de la costa, tenen problemes des de fa 4 anys o més

Sembla un contrasentit. Quan el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i els diferents operadors ja han anunciat l'inici, aquest mateix estiu, del desplegament dels serveis de quarta generació mòbil (4G), la majoria dels municipis catalans continuen tenint problemes de cobertura de telefonia mòbil. L'últim estudi –ja n'hi ha sis– del Col·legi d'Enginyers Tècnics i pèrits de Telecomunicacions a Catalunya (COETTC) constata que les deficiències de cobertura afecten el 60% de les localitats. És a dir, que sis de cada 10 municipis, la majoria de la costa, però també algunes poblacions de l'interior, tenen zones urbanitzades amb problemes de connexió.

En l'estudi es constata que hi ha una trentena de poblacions que arrosseguen aquesta problemàtica des de fa quatre anys o més. I que només sis dels municipis més problemàtics han introduït millores en l'últim any en les seves xarxes. En aquest sentit, el degà del COETTC, Ferran Amago, demana als ajuntaments que actualitzin les ordenances municipals i que es facilitin les inversions dels operadors que volen millorar la xarxa. “Cal augmentar el nombre d'infraestructures de telecomunicacions en proporció a l'increment de l'activitat telefònica i d'internet”, ha afegit Amago.

L'estudi enumera com a principals motius de la manca de cobertura el nombre insuficient d'antenes, l'augment dels serveis que s'ofereixen a través del mòbil, l'ús d'internet amb connexió de telefonia mòbil i l'increment de l'ample de banda exigit pels serveis utilitzats.

L'estudi també conclou que fins i tot a Barcelona hi ha zones que continuen presentant problemes de cobertura. En concret, algunes àrees turístiques, com ara el Barri Gòtic, la Sagrada Família o el Port Olímpic tenen aquesta problemàtica, com també altres zones més allunyades del centre de la ciutat, com ara la Vall d'Hebron, el Carmel o Via Júlia. Ferran Amago va lamentar ahir aquestes mancances en una ciutat que es presenta com la capital mundial del mòbil amb el Mobile Word Congress.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.