Societat

La Creu Roja destina 16.000 euros a fer que els nens mengin bé a l'estiu

L'entitat vol garantir que es cobreixin les necessitats alimentàries de 74 infants gironins, entre els quals n'hi ha que durant el curs tenien beca

La Creu Roja a Girona ha començat a repartir les ajudes per garantir que es cobreixin les necessitats alimentàries de la infància fora del període escolar. Es tracta de facilitar l'accés a productes frescos i saludables, com ara fruita, verdura, llegums, carn i peix. D'aquesta manera, la Creu Roja vol garantir, del 22 de juny a l'11 de setembre, la continuïtat de l'ajuda alimentària de 74 infants gironins, entre els quals hi ha els que ja tenen assignada una beca per al menjador escolar, els seus germans de 0 a 3 anys i els infants que s'ha identificat que tenen una especial situació de vulnerabilitat.

Un cop identificades i valorades les necessitats, s'entrega a cada família una targeta per valor de 19 euros setmanals, per tal que puguin fer una compra directament als comerços Bon Àrea.

El pressupost de què disposa l'entitat a la demarcació de Girona és de més de 16.000 euros, procedents de fons propis i d'aportacions privades d'empreses i de particulars.

Pel que fa al pressupost total estimat per a la campanya d'emergència d'alimentació infantil a l'àmbit de Catalunya per aquest estiu és de més de 200.000 euros.

Un infant d'entre 3 i 6 anys necessita 22 euros setmanals per a l'alimentació. A mesura que creix, la despesa augmenta, fins als 39 euros d'un jove o un adult. Es calcula que una família de quatre membres necessita un mínim de 520 euros al mes per alimentar-se d'una manera sana. L'Agència de Salut Pública del Departament de Salut i Creu Roja han elaborat i difós un decàleg sobre com menjar d'una manera saludable amb menys diners.

LES XIFRES

200.000
Diners
que la Creu Roja destinarà a aquest programa d'atenció als infants a l'àmbit de tot Catalunya.
520
euros
necessita a la setmana una família de quatre persones per alimentar-se de manera saludable.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.