Societat

El País Valencià participarà en la cadena humana de l'Onze de Setembre

ACPV s'encarregarà de coordinar els participants d'una cita que serà al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar

“Volem simbolitzar l'afirmació de la unitat lingüística i cultural”

El País Valencià serà present en la cadena humana convocada per a l'Onze de Setembre. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) és l'encarregada de coordinar la participació en la iniciativa de diverses organitzacions cíviques i polítiques. La cita serà al límit dels termes de Vinaròs i Alcanar, que és alhora el límit administratiu entre ambdós territoris.

La proposta es va formalitzar l'endemà de la manifestació commemorativa del 25 d'abril, que es va celebrar a València el passat 27 d'abril. Omnium Cultural va convidar ACPV a participar tant en el concert del 29 de juny al Camp Nou, a través de la venda d'entrades, com en l'organització d'una mena de “ramal valencià” de la cadena humana.

Segons ha explicat a aquest diari el secretari d'Acció Cultural, Toni Gisbert, l'entitat ha sondejat entre els seus socis i les associacions culturals i polítiques de les comarques del nord del territori valencià per veure si la convocatòria pot comptar amb un suport suficient, atés que l'11 de setembre no és festa al País Valencià. “L'únic problema tècnic de la proposta és l'horari –al Principat s'ha convocat de forma simbòlica a les 17.14 h–, ja que hi haurà gent treballant. Això no obstant, estem convençuts que aconseguirem reunir moltíssima gent. No serà un acte minoritari”, ha explicat Gisbert.

El portaveu d'ACPV no ha volgut concretar més detalls pel que fa al punt exacte de la trobada i l'hora, ja que encara s'ha de produir una última reunió, que serà a Vinaròs, per acabar d'enllestir la convocatòria. “Volem donar el màxim protagonisme a les associacions culturals i socials de la zona. I el nostre objectiu és clar: simbolitzar amb la nostra participació l'afirmació de la unitat lingüística i cultural”, ha subratllat Gisbert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.