Societat

societat

El guanyador no pot repetir als focs de Blanes

La nova normativa més restrictiva fa que la italiana Zio Piro no hi pugui participar

Zio Piro, la pirotècnia italiana guanyadora del concurs de focs de Blanes de l'any passat no podrà repetir enguany –com li permet el fet de ser la vencedora– per la nova normativa espanyola. La setmana passada va entrar en vigor el reial decret de pirotècnia segons el qual tots els materials pirotècnics han de portar el marcatge CE (que prova que compleix les directius comunitàries de la comunitat europea).

“Li hem demanat el marcatge CE i hi hem trobat algunes pegues”, va explicar Josep Lluís Pouy, cap de Protecció Civil de Blanes i membre de la comissió tècnica del concurs de focs. Després de diverses gestions, segons va detallar Pouy, només va poder garantir que una quarta part del material era CE. “Vam fer un informe negatiu de Protecció Civil i l'endemà va presentar la renúncia”, segons va comentar Pouy, que va alertar: “La Guàrdia Civil s'ho està mirant fil per randa.” Es dóna el cas que a Itàlia hi ha una moratòria fins al 2017. Zio Piro ha estat substituïda per Pirotècnia Zaragozana, que tirarà els focs la nit de divendres 26, dia que estava reservat per la italiana, com a guanyadora de l'any passat.

Els canadencs no han tingut problemes

L'altra companyia pirotècnica internacional programada al concurs de focs d'aquest any no ha tingut problemes, tot i ser del Quebec, perquè “ha comprat tot el producte CE”, va explicar Josep Lluís Pouy. El concurs de focs de Blanes se celebrarà del 24 al 27 de juliol. El programa definitiu, després de la baixa de la italiana, serà el següent: el certamen l'obrirà dimecres 24, Pirotècnia Sirius del Quebec; seguirà l'endemà, dijous 25, amb la madrilenya Pirotècnia Vulcano; divendres 26 la Pirotècnia Zaragozana (que substitueix els guanyadors de l'any passat); i dissabte 27 l'andalusa Pirotècnia Maria Angustias Pérez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.