Societat

OCI

Rua contra la discriminació als locals, a Girona

Una jove diu que va ser vetada en un bar perquè té discapacitat intel·lectual

La CUP va començar ahir, al carrer, la campanya en contra de la discriminació als locals d'oci nocturn de Girona. Una desena de membres de la formació i de diverses entitats van penjar ahir a la tarda adhesius verds amb el lema En aquest local no es discrimina a la vintena de bars partidaris de la campanya.

Entre els que van participar en l'acció d'ahir hi havia Anna Cornellà, amb discapacitat intel·lectual. Cornellà i amics seus han estat vetats en més d'un local de Girona per la seva minusvalidesa. “Ens diuen que hi ha una festa privada, que ens cal una invitació o algun cop ens han fet pagar 10 euros quan a la resta de clients no els fan pagar.” Cornellà va dir que un local del carrer Figuerola li havia impedit l'entrada amb la justificació que hi feien una festa, i que una estona després la germana de la jove va comprovar que això era fals.

La regidora de la CUP Anna Pujolàs diu que en la primera fase de la campanya insten la ciutadania a fer “un consum responsable i conscient”. En el futur, senyalaran locals que menyspreen per raons “físiques, d'ètnia o d'edat”, va avançar ahir al davant d'un local de Girona contrari a les traves en l'accés dels clients als bars.

Dijous, coixí contra l'horari de terrasses

Veïns de Girona han organitzat una protesta contra el nou horari de terrasses, imposat per l'equip de govern Mitjançant les xarxes socials, els organitzadors conviden a “una trobada multitudinària” la matinada de dijous a divendres, a partir de dos quarts d'una. La protesta, segons assenyalen els promotors, consistirà a seure en un coixí a la plaça del Vi, al davant de l'ajuntament, amb una beguda no alcohòlica i un got de plàstic. “El coixí ens permetrà seure còmodament davant l'edifici consistorial i xerrar tranquil·lament i civilitzadament com ho faríem normalment en qualsevol terrassa de la ciutat”, diuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.