Societat

política

Rius de pedagogia als pobles entre el Ter i el Fluvià

La participació en els actes organitzats per ‘Rius de llibertat' ha estat massiva

Se'n destaca la qualitat

Fer pedagogia i aconseguir que els tebis es decantin cap a la causa independentista és l'objectiu de les desenes d'actes que des del divendres i fins a avui duen a terme diversos municipis de l'Alt Empordà, del Baix Empordà i del Pla de l'Estany en el marc de la iniciativa de la societat civil Rius de llibertat. Ha estat organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i té el suport de l'Associació de Municipis per la Independència. Ahir, un dels promotors, l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, va dir que estaven molt satisfets per la participació, per la qualitat dels actes i dels participants. “Havíem insistit molt que fossin escrupolosament democràtics i pacífics, i així ha estat”, va indicar, tot afegint-hi la normalitat amb què es van anar desenvolupant.

Els actes es van iniciar el divendres amb una sortida extraordinària del quadre de la Dansa de la mort pels carrers de Verges i amb la presència de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. A partir d'aquell moment, no s'ha parat. Entre altres, van destacar el Ball del Cornut de Cornellà i el vermut presidit pel diputat d'ERC, Alfred Bosch, al casal de la gent gran de Sant Pere Pescador, on va respondre a aspectes pràctics de la independència.

LA XIFRA

48
municipis
de l es comarques de l'Alt i del Baix Empordà i del Pla de l'Estany participen en els Rius de Llibertat.

Radicalment democràtics i escrupolosament pacífics

Els promotors dels Rius de llibertat afirmen amb rotunditat en un manifest que els actes organitzats són per celebrar el ferm convenciment que tenen en el naixement d'un nou estat, d'una Catalunya lliure. Remarquen amb rotunditat que no tenen por de dir que volen la independència i que la volen aconseguir amb un procés radicalment democràtica i escrupolosament pacífic. Després de fer un símil de la identitat del país amb la que conformen els rius Ter i Fluvià, insisteixen en el lideratge que exerceixen els ciutadans en aquest procés i reclamen el dret democràtic de poder realitzar una consulta sobre si Catalunya ha de ser un nou estat d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.