Societat

Capbussada al Sant Jordi

La piscina instal·lada al pavelló amb motiu dels mundials de natació de Barcelona va acollir l'acte central del ‘Mulla't per l'esclerosi múltiple'

Més de 600 piscines es van sumar al vintè aniversari de la campanya

Les entrades feia dies que s'havien exhaurit. L'expectació per veure i capbussar-se a la piscina que s'ha instal·lat al Palau Sant Jordi amb motiu dels mundials de natació de Barcelona va acabar d'arrodonir l'èxit de l'acte central de la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple, que ahir celebrava la vintena edició. Desenes de persones van estrenar l'espectacular instal·lació on, d'aquí a menys d'una setmana, es concentraran
els millors nedadors del món. Per un dia, ciutadans anònims –i alguns de menys anònims– van ser els protagonistes d'una de les cites solidàries amb més tradició i suport de Catalunya.

Entre les cares conegudes que es van posar el banyador i van fer uns quants metres al Sant Jordi, hi havia la del president de la Generalitat, Artur Mas, que fa anys que no falla a la cita anual amb el Mulla't i per a qui l'èxit i la continuïtat de la campanya demostren “l'esperit solidari dels catalans”. Tampoc hi va faltar una altra assídua del Mulla't, l'exconsellera de Salut i diputada al Parlament, Marina Geli, ni l'actual titular de la conselleria, Boi Ruiz. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el portaveu del grup municipal Unitat per Barcelona-ERC, Jordi Portabella, també van capbussar-se a la piscina i van coincidir amb el nedador en aigües obertes David Meca i els actors Abel Folch i Jordi Díaz, entre d'altres.

Més enllà de l'espectacularitat de l'escenari de l'acte central, si alguna cosa fa especial el Mulla't és la implicació i complicitat que troba a tot el país. Més de 620 piscines de tot el territori es van sumar a la iniciativa que organitza la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Fa vint anys, en la primera edició del Mulla't, hi van participar una seixantena d'instal·lacions, 34 de les quals ho han seguit fent cada any des de llavors. La directora executiva de la FEM, Rosa Masriera Raventós, va insistir en la necessitat de conscienciar la societat sobre aquesta malaltia degenerativa, que es diagnostica en persones joves, just en el moment que inicien el seu projecte vital. La FEM calcula que ahir va recaptar uns 300.000 euros, que es destinaran a projectes assistencials i laborals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.