Societat

festes de santa anna

La festa major de Blanes s'obre als barris i consolida l'Espai Jove

La Barriada portarà actes a tota la ciutat

El Consell de la Joventut organitza vuit nits de concerts a l'Ensorra't

Àngels Gonyalons, a l'Aplec de l'Amor

La festa major de Santa Anna de Blanes, que se celebrarà del 20 al 28 de juliol, repeteix el format auster iniciat l'any passat. Els grans concerts s'han suprimit per diversos escenaris –enguany més que l'any passat– autogestionats per les entitats. Així, l'Esbart Joaquim Ruyra, la Casa d'Andalusia, la CUP, Birrasana o l'Associació Uruguaians tindran els seus espais amb les seves activitats, així com l'escenari oficial de festa major. Pel que fa a l'Espai Jove, que des de l'any passat substitueix les Barrakes, es tornarà a instal·lar al passeig de Mar. Amb el nom d'Ensorra't, oferirà vuit nits de concerts amb grups com ara Buhos, El Niño de la Hipoteca, Los Barrankillos o Albertucho.

Pels joves, les Barrakes queden enrere i ni es plantegen recuperar-les. Ara volen mirar endavant, “treballar pel futur i fer les coses ben fetes”, segons va assegurar Pol Montserrat, portaveu de la comissió d'activitats de la festa major. Una opinió avalada per l'alcalde, Josep Marigó, que va qualificar de “molt més assenyat” treballar per “construir un projecte nou”. Marigó va fer un molt bon balanç de l'organització de l'Espai Jove de l'any passat.

Una de les novetats de la festa major d'enguany és la Barriada, set proves organitzades en diversos barris de la ciutat al llarg de la festa major. “Busquem la implicació de la gent dels barris”, va explicar Lara Torres, regidora de Cultura i Festes. Els participants s'hi inscriuran representant un barri. El guanyador no serà la persona sinó el barri, que rebrà la possibilitat d'organitzar una festa. En el programa d'actes no hi falten activitats tradicionals com ara el correfoc, el correaigua, el concurs de castells de sorra i la cercavila. També hi haurà un espectacle del Mag Lari.

Pregó amb missatge

La festa major s'obrirà el dia 20 al vespre amb el pregó, que anirà a càrrec de l'empresària Carme Gironès, una dona que als anys seixanta i setanta va tirar endavant el seu negoci. Un doble missatge positiu que es vol donar. Com és tradicional a Blanes, la festa major s'acabarà amb l'Aplec de l'Amor, a la cala Bona (dia 28), amb l'actuació d'Àngels Gonyalons i Toni Xuclà.

LA FRASE

És una festa major més participativa amb la comissió; tots n'anem aprenent
Josep Marigó
alcalde de Blanes

LA DATA

20.07.13
L'empresària
Carme Gironès pronunciarà el pregó que obrirà una festa major que s'allargarà fins al dia 28.

Una gran senyera al cel

El plat fort de la festa major són els focs del concurs internacional. Com l'any passat només hi haurà quatre dies d'espectacles pirotècnics. Un dels participants farà una gran senyera al cel amb focs. Tot i que tres dels participants són de l'Estat, qui tindrà aquest gest amb l'ensenya del país serà la canadenca, bé la quebequesa, Sirus. Aquesta serà qui obrirà el concurs de focs el dia 24. La seguiran la madrilenya Vulcano (dia 25), l'aragonesa Zaragozana (dia 26) i l'andalusa María Angustias Pérez, que substitueix la guanyadora de l'any passat, que no hi pot participar per la restrictiva normativa estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.