Societat

RETALLADES

Bombers entren a la seu de la Diputació com a acció de protesta

Uns quaranta agents critiquen que els retallin mitjans de prevenció i que les administracions “malbaratin”

Una quarantena d'agents dels Bombers de la Generalitat de Catalunya va entrar ahir a la seu de la Diputació de Girona, a la pujada de Sant Martí, al Barri Vell, per protestar pel que consideren que és un “malbaratament” dels diners en les institucions públiques. Els agents també van lamentar que, per a la campanya forestal, hi hagi hagut retallades en les condicions de 140 ajudants forestals, que treballaran dos mesos a l'estiu en lloc de tres, segons va assegurar Gerard Carrasco, un dels portaveus, durant l'acció de protesta.

Els agents van irrompre a la seu de la Diputació, que té entre 28 i 30 càrrecs de confiança que cobren uns 480.000 euros anuals. Van penjar una pancarta en un dels balcons per criticar els sous d'aquests assessors i altres treballadors de les administracions públiques. Josep Maria Amargant, que és ara cap de protocol de la Diputació, va demanar als bombers que no protestessin dins l'edifici. Hi va haver llançament de petards, cosa que va indignar els treballadors de la primera planta.

Alguns dels bombers duien una samarreta negra amb el lema Bombers cremats. Els manifestants es van queixar que el cos no tingui ni pla de promoció ni pla de carrera, i que els agents cobreixin “mancances estructurals”.

LA FRASE

Hi ha assessors a la Diputació que no van al lloc de treball i, en canvi, hi ha retallades en ajudants forestals
Gerard Carrasco
Bomber de la generalitat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.