Societat

HABITATGE

El col·lectiu Arran ocupa un edifici deshabitat del Barri Vell de Girona

Joves independentistes critiquen l'especulació i la falta d'espais, i s'instal·len al carrer Sant Josep

Volen que el bloc sigui un “centre social per a entitats”

El col·lectiu Arran (antics Maulets) va fer públic ahir a la tarda que ha ocupat un edifici deshabitat del Barri Vell de Girona. Al número 7 del carrer Sant Josep, a cinc minuts de la plaça del Vi i de l'ajuntament de Girona, una desena de joves independentistes han “alliberat” des de fa uns deu dies un bloc deshabitat de tres pisos. Un jove va llegir un manifest i va afirmar que “l'especulació i la manca d'espais per al jovent justifiquen plenament l'ocupació”.

El bloc ocupat, a prop del centre cultural La Mercè i de la UNED, es “rehabilitarà”, segons va explicar el jove, amb l'objectiu que l'edifici sigui “un centre social per a entitats”. Integrants del col·lectiu Arran van exhibir pancartes en contra de l'ordenança de civilitat de l'Ajuntament de Girona amb el lema Poc que hi cabem pas, en aquesta ciutat.

Els joves que han ocupat l'edifici van repartir un full explicatiu de la seva reivindicació als veïns en què els exposen que són “un grup de joves independentistes” que lluiten “per l'alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans”. La porta de l'edifici estava tapiada fins fa uns dies, i anys enrere, segons va explicar un veí, ja havia estat ocupada. “Tenim moltes ganes d'establir lligams amb els veïns, treballar conjuntament buscant sempre el consens i el diàleg”, es llegeix en el full. Agents del Mossos d'Esquadra i, més tard, de la policia local van fer tasques de vigilància al carrer.

LA XIFRA

7
és el número
del bloc ocupat a Girona. Segons s'explica en una placa, el 1890 hi va néixer l'escultor Ricard Guinó.

LA DATA

22.03.13
va ser el dia
que la PAH va ocupar un edifici a Salt. L'11 de maig, la plataforma va fer el mateix en un de Blanes.

Representants d'entitats i de la PAH, al bloc

L'ocupació del bloc del carrer Sant Josep de Girona va tenir el suport d'una cinquantena de persones. Hi havia membres d'entitats i organitzacions com ara la CUP, el Casal Independentista El Forn i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) també es van solidaritzar amb l'acció dels joves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.