Societat

festes de santa anna

Dispositiu de seguretat nou pels focs de Blanes

Hi ha una llei més estricta i s'hauran de retirar les barques de sa Palomera

A principi de mes va entrar en vigor un reial decret molt més restrictiu amb els espectacles pirotècnics que afecta el concurs de Focs de Blanes, que comença demà passat. D'una banda, com ja es va informar la setmana passada, l'empresa pirotècnica guanyadora de l'any passat, la italiana Zio Piro, no podrà fer ús del seu dret a tornar a participar-hi enguany perquè no compleix els nous requisits estatals.

Pel que fa a la seguretat, algunes de les noves obligacions, com la de reduir el calibratge del material, ja es va començar a aplicar l'any passat. Una de les novetats que s'ha introduït enguany és la retirada de les 12 embarcacions de pesca petites que hi ha a la zona de llançament dels focs, que es traslladaran a instal·lacions portuàries.

El Pla de Seguretat i Emergències és un macro-dispositiu que cobreix territorialment tota la façana marítima on milers de persones se situen cada nit per contemplar els focs d'artifici, i abasta des del lloc de socors de s'Abanell fins al port de Blanes. En diversos punts hi ha repartits punts d'atenció i trasllats sanitaris amb ambulàncies que serveixen per transportar i evacuar, així com per donar atenció, segons va informar l'Ajuntament de Blanes.

Més de cent persones

En total participen en el dispositiu de seguretat entre 100 i 150 persones: agents policials, bombers, tècnics sanitaris i altres equips de suport d'emergència i intervenció. A més, també es compta amb entre deu i dotze ambulàncies. Com cada any, els dies de focs –enguany de dimecres a dissabte– hi haurà talls de circulació. Des de les set de la tarda i fins a mitjanit es tallaran una dotzena de carrers propers al punt dels focs.

Enguany el concurs de focs té un premi de 6.000 euros. cada empresa participant tindrà un pressupost de 19.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.