Societat

Medi ambient

La UE fa endurir als socis la lluita mediambiental

Recorda als estats que hauran de complir 62 mesures abans del 2020

Els estats de la Unió Europea (UE) hauran d'endurir les polítiques mediambientals per assolir l'objectiu comunitari de reduir el consum energètic i mitigar els efectes del canvi climàtic abans del 2020.

L'Agència Europea del Medi Ambient (Aema) recorda als països membres que hauran de complir 62 mesures jurídicament vinculants abans que acabi la dècada, i que 68 més depenen de les polítiques comunes de la UE pel període 2010-2050. De fet, l'agència indica que l'objectiu de limitar l'augment de la temperatura mitjana mundial en dos graus centígrads sobre els nivells preindustrials es podria posar en risc, ja que la mateixa anàlisi de l'organisme apunta a una tendència a l'escalfament pels pròxims deu anys.

L'objectiu no vinculant de la UE en matèria de reducció del consum energètic requereix l'aplicació de mesures més eficaces, tenint en compte que s'ha registrat una tendència creixent en el consum energètic des del 1990, segons informa Efe. Quant als punts positius, l'informe assenyala una millora de la qualitat de l'aire que es completarà amb una tendència decreixent de la contaminació aèria en la pròxima dècada. Hans Bruyninckx, director de l'Aema, avisa que l'aplicació de les polítiques acordades és encara un “desafiament” i reclama que no s'afluixi fins al 2020 si la UE vol crear una economia verda de veritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.