Societat

educació

Ensenyament substituirà els docents jubilats

Rigau promet que reduirà la ràtio d'alumnes per classe quan pugui

Els 1.700 professors que s'han jubilat aquest any seran reemplaçats per mestres de la bossa de substituts de la conselleria per iniciar així un curs acadèmic en què es preveu mantenir el mateix nombre de professionals, malgrat que s'esperen 5.000 alumnes més. Així ho va revelar ahir la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en declaracions als periodistes, després de participar en una conferència amb el nom Com es pot millorar un sistema educatiu.

Rigau, a més, espera poder deixar d'aplicar retallades en la seva àrea “com més aviat millor” perquè, segons el seu parer, s'ha arribat al “límit d'optimització dels recursos interns”. La primera mesura que prendrà arribat el moment serà recuperar les ràtios d'alumnes per classe anteriors. Si ara el nombre d'estudiants pot augmentar fins a 30 a primària, 35 a secundària i 42 a batxillerat, la consellera voldria rebaixar-lo, un altre cop, a 25, 30 i 35 respectivament.

Tot i això, ha precisat que aquestes decisions, que són un desideràtum, no es podran prendre fins que la Generalitat i el Departament d'Ensenyament coneguin els indicadors de dèficit que establirà el govern del PP.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.