Societat

societat

Solució d'urgència per a una família desnonada a Blanes

Els pares i els quatre fills han dormit des del 23 de juliol al carrer i la darrera nit, a casa d'un membre de la PAHC

L'Ajuntament els pagarà una setmana d'hostal

Una família marroquina de Blanes ha viscut al carrer des del 23 de juliol, quan van ser desnonats de l'habitatge de lloguer on estaven. La nit de diumenge un membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) els va acollir a casa seva, després d'unes negociacions infructuoses amb els Serveis Socials, i ahir l'alcalde, Josep Marigó, va explicar que, finalment, durant una setmana s'estaran en un hostal del municipi fins que no trobin cap altra solució.

Mohamed i Yamila i els seus quatre fills, d'edats compreses entre l'any i mig i els vuit anys, van rebre el dia 23 la fatídica visita d'una comitiva judicial que els feia fora del pis de lloguer on s'estaven. Anava a nom d'un familiar i per això, diuen, no van rebre cap avís previ. Els van donar cinc minuts per abandonar l'habitatge, expliquen membres de la PAHC, i l'endemà els van deixar recollir algunes coses més, però hi van haver de deixar electrodomèstics i altres estris que són propietat seva, perquè no tenen cap lloc per guardar-los.

La policia els va acompanyar a l'oficina de Serveis Socials, on els van donar tiquets per demanar entrepans en un bar. “Van dir que no podien fer res més. Però no és el menjar el problema, sinó l'habitatge”, explica la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera.

La família té uns ingressos mensuals d'uns 500 euros d'ajuts. “Amb aquests diners, de menjar sí que mengen, però no poden pagar un lloguer ni res més”, explica Afuera. La família no va tenir més remei que dormir al carrer, i, buscant una certa seguretat, van instal·lar les mantes per dormir en una plaça davant l'oficina dels Mossos d'Esquadra.

Alliberar un habitatge

Passats uns dies i veient que les negociacions amb l'Ajuntament no avançaven, segons Afuera, un membre de la plataforma els va portar a dormir a casa seva. Ahir l'Ajuntament ja tenia una solució provisional, i dormiran durant una setmana en un hostal. Malgrat tot, Afuera va dir que no descarten, atès que és una solució a molt curt termini, “alliberar” un habitatge per a Mohamed, Yamila i els seus quatre fills. Afuera va dir que confien que l'Ajuntament no hi posi entrebancs. “Hem demanat que facilitin la tasca de PAHC, perquè segurament alliberarem un habitatge per a aquesta família. Que no hi posin traves”, va manifestar.

LA FRASE

Amb els diners que tenen d'ajuts poden menjar, el problema és l'habitatge
Marta Afuera
Portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

LA XIFRA

2.200
pisos buits
hi ha a Blanes propietat d'entitats bancàries, segons la PAH.

LA DATA

23.07.13
És el dia
que la família va rebre l'ordre judicial d'abandonar el pis de lloguer on s'estaven.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.