Societat

Denuncien al Síndic les retallades en educació

CCOO alerta del greuge que causen als estudiants amb discapacitat

La Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) van presentar ahir una queixa formal davant el Síndic de Greuges “per la pèrdua d'atenció educativa” als estudiants amb discapacitat o inadaptació per culpa de les retallades.

Un dels representats de la Fapac, Andrés Molina, va alertar que “aquest col·lectiu és el més perjudicat, perquè és la part més feble del sistema educatiu, i, per tant, la reducció de la ràtio de professors i d'horaris d'atenció a aquests alumnes afecta de manera més greu”. Des de les entitats s'assegura que la retallada de recursos escolars comporta la vulneració dels drets d'aquest grup de rebre una atenció amb el suport adequat a les seves necessitats en un centre ordinari.

El pressupost per a la unitat d'escolarització compartida de secundària (UECS) i el seu nombre de personal s'ha reduït aquest any un 10,5%, com a mínim, respecte al curs anterior. Segons la representat de la Fapac Mari Ángeles Mesa, “un nen autista que necessiti atenció constant durant les classes es veurà afectat per aquestes mesures, ja que els treballadors veuen com es redueixen les seves hores, fet que pot fer que algú d'aquestes característiques no pugui seguir el ritme de la classe”.

Fonts de la Generalitat, però, han recordat que durant el pròxim curs es mantindrà la inversió per alumne de la UECS, i que hi haurà les mateixes hores d'atenció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.