Societat

L'Uruguai legalitza la marihuana

El text s'ha aprovat per un resultat molt ajustat i ara ha de ser ratificat pel Senat perquè pugui convertir-se en llei

El president vol així entregar a l'Estat el control de la seva circulació per reduir els riscos vinculats al consum i al narcotràfic

L'Uruguai és el primer país que legalitza el cultiu i la venda de marihuana. Aquesta dimecres, en una sessió de debat de 14 hores, 50 diputats han votat a favor d'un text proposat pel Frente Amplio, el partit d'esquerres al poder, i 46 ho han fet en contra. El president del país, José Mújica, vol així entregar a l'Estat el control de la circulació de marihuana amb l'objectiu de reduir els riscos vinculats al consum i al narcotràfic.

El text aprovat haurà de ser ratificat ara pel Senat perquè pugui convertir-se en llei.

Segons l'acord, només estaran autoritzats a comprar marihuana els majors d'edat que visquin a l'Uruguai i estiguin inscrits en un registre. Podran comprar-ne fins a 40 grams al mes o cultivar-ne fins a 6 plantes a casa seva.

Les xifres de la Junta Nacional de Drogues, el 20% dels uruguaians d'entre 15 i 65 anys ha consumit marihuana alguna vegada, i el 8,3% ho va fer en l'últim any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.