Societat

turisme

Els últims accidents als balcons fan saltar l'alarma en el sector hoteler de Lloret

El gremi i la Mesa Empresarial de Turisme es reuniran la setmana vinent arran dels dos casos de turistes que han protagonitzat incidents als hotels

El sector hoteler de Lloret de Mar veu amb preocupació els dos casos recents de turistes que han caigut de balcons d'establiments hotelers. El primer va ser dimarts, i l'altre, menys de 24 hores després. En el primer cas, el resultat de la imprudència del turista –que segons sembla es va penjar de la barana del balcó per la part exterior per amagar-se– va ser la mort, mentre que en el segon cas, el turista, de 16 anys, s'està recuperant a l'hospital.

El president del gremi hoteler de Lloret, Enric Dotras, es va mostrar ahir molt preocupat pels fets: “Ens reunirem tot el gremi per estudiar, entre tots, quines mesures podem prendre per evitar aquests accidents”, va dir ahir. Dotras va expressar una certa impotència, i preocupació per les conseqüències tràgiques per als afectats i els familiars, i per la imatge negativa de Lloret que contribueixen a perpetuar. “No descartem res”, va assegurar Dotras.

El president de la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret, Climent Guitart, es va expressar en termes semblants. “Sap molt de greu; són accidents, però quan passa l'efecte és terrible.” Guitart va dir que ja s'informa guies i operadors turístics “que, si us plau, que no es confiïn amb els balcons” i que els hotelers “ho vigilen molt” perquè és molt greu pel fet en si mateix i per a la imatge del municipi. Per això, Guitart va dir que en tornaran a parlar amb les agències de turisme. A tall d'anècdota, va explicar que alguns hotels als Estats Units es construeixen sense balcons per evitar aquesta mena de tragèdies.

Els hotels de Lloret tenen penjats als seus establiments, des de fa un parell d'anys, un resum de les ordenances municipals per informar els clients. En el full s'esmenta la prohibició d'actes com ara sortir dels hotels amb begudes alcohòliques, estendre tovalloles a la finestra i fer soroll a partir de les 11 de la nit, però no s'adverteix sobre els actes temeraris als balcons, cosa que ara no descarten.

LA XIFRA

2
turistes
han estat víctimes d'accidents associats a imprudències en hotels de Lloret en menys de 24 hores des de dimarts.

LA FRASE

Ens reunirem tot el gremi per estudiar, entre tots, quines mesures podem prendre
Enric Dotras
president gremi hotelers
Les claus

Sancionar el ‘tot inclòs' amb alcohol

Nuri forns

Les ordenances de Lloret, vigents des del 2011, estan actualment als jutjats, ja que el sector hoteler va posar un contenciós. De tota manera, no va demanar la suspensió cautelar de les ordenances i, per tant, són plenament vigents. Entre altres punts, preveuen sancions per a aquelles persones que cometen actes imprudents. Aquest adjectiu encaixa perfectament amb els dos turistes que han protagonitzat els últims incidents, però segons explica el regidor de Turisme, Jordi Orobitg, aquest punt de l'ordenança estava més pensat per a infractors que fossin enxampats in fraganti. Aquest no és el cas dels dos turistes que han estat víctimes dels accidents més recents, a qui l'Ajuntament no té intenció de sancionar (de fet, el primer és mort i seria impossible). “La sanció s'entén en el sentit que les pràctiques imprudents posen en risc la seva vida i potser d'altres”, explica Orobitg. El regidor no va descartar sancionar els establiments hotelers que inclouen alcohol en el tot inclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.