Societat

Moren dos dels tres treballadors intoxicats en un accident a les Franqueses del Vallès

El tercer afectat continua ingressat en estat crític

Els fets van tenir lloc el passat dilluns mentre realitzaven tasques de manteniment d'un dipòsit de nitrogen en una empresa del polígon del Pla de Llerona.

Dos dels tres treballadors que van quedar ferits en estat crític el dilluns en un accident laboral a les Franqueses del Vallès han mort, segons ha informat CCOO. El tercer continua ingressat en estat crític, segons han confirmat fonts hospitalàries.

Els tres treballadors, d'entre 40 i 42 anys, s'haurien intoxicat amb un dissolvent mentre feien tasques de manteniment d'un dipòsit de nitrogen que estava buit, segons els Bombers de la Generalitat.

Els fets es van produir dilluns cap a les dotze del migdia del dilluns a l'empresa Aguilar y Salas, que es dedica al disseny i construcció d'equips per a la indústria química, situada al carrer Irlanda, al polígon industrial el Pla de Llerona.

Els tres intoxicats, que van patir una aturada cardiorespiratòria, van ser traslladats en estat crític als hospitals de Granollers, Sant Pau i la Vall d'Hebron. Segons el sindicat, un dels treballadors va morir ahir a la nit i el segon ha mort aquest matí. Es tracta dels afectats que estaven ingressats a l'Hospital de la Vall d'Hebron i a l'Hospital de Granollers.

El tercer continua ingressat en estat crític a l'Hospital de Sant Pau en estat crític, han indicat fonts d'aquesta institució.

A més dels tres ferits greus que va provocar l'accident laboral, altres sis treballadors més de l'empresa, d'entre 24 i 36 anys, que en un primer moment van auxiliar els ferits, també van patir ferides de caràcter lleu. Quatre d'ells van ser traslladats a l'Hospital de Mollet del Vallès i els altres dos els van dur a l'Hospital de Granollers.

CCOO ha lamentat “profundament” aquesta pèrdua i ha instat l'administració a esclarir les circumstàncies de l'accident per depurar responsabilitats i exigir a les empreses que apliquin totes les mesures de prevenció de riscos i seguretat perquè no es torni a repetir cap nou accident. El sindicat ha advertit que quan es coneguin les causes del sinistre emprendrà les accions legals oportunes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.